• 瀏覽: 7,499
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-7-20 11:49 PM 發表

有啲儍瓜嘅偏見式論點,實在連一點論證能力都無,只是表演無知而已。

單單講「保衛HKU」、「公民抗命」就已經犯上邏輯錯誤啦,這班人有著一種最常犯的錯誤,就是把自以為是的就當成事實。
首先你 ...
穆斯林 不等於 IS成員

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-7-21 12:11 AM 發表

穆斯林 不等於 IS成員
我只是以IS為例子來回應樓主,不是說穆斯林。

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2017-7-20 11:13 PM 發表

你有你衝去死,我有我番屋企。

嗱呢D就叫我不適合前線
佢十分清楚,佢只適合做鍵盤戰士,等人衝完,成功就跳出來領功,失敗就唔駛負責,佔中好多搞手都係咁啦。啲激進派、本土派就係咁做事的,他們在背後講,睇下邊個儍仔去衝囉。

鄭松泰秘密錄音流出 稱「公眾係白痴」:以為我哋係本土派

「熱普城」去年在立法會選舉失利,僅熱血公民鄭松泰贏得議席,「教主」黃毓民爆冷敗於青年新政游蕙禎,早前更宣布退出政壇,但「熱普城」內鬥風波近日愈演愈烈。
知名網民「無敵神駒」昨晚(10日)在網上直播節目,播出一段聲稱是鄭松泰於熱血公民內部會議的「絕密錄音」,當中鄭松泰爆粗怒罵梁游「應該去死」,但自己要在公眾面前「同佢哋扮friend」,「顯示畀人睇我係幫緊佢哋」,更稱「公眾係白痴,以為我哋係本土派」,事件引起網上極大爭議。
鄭松泰在Facebook證實錄音屬實,稱對「手足沒有遵守黨規和破壞內部溝通指引」,深表遺憾。

https://www.hk01.com/港聞/97124/鄭松泰秘密錄音流出-稱-公眾係白痴-以為我哋係本土派
------------------------------------------
黃絲最易哄,只要加上『民主』,『公民抗命』『本土』等字眼就信到十足十,無思考/明辨事非能力

咁聽老師話
抵L死

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 12:48 AM 發表

你真係冇logic, 一般市民=/=hku 持份者,佢地冇權干預亦冇資格去保衛HKU,  但是Billy係一人一票選出嚟嘅HKU學生會會長
乜你好有邏輯嗎?咁佢現在係咪犯咗法先,你講保衛HKU就代表事實?你話公民抗命就代表事實?是否有藉口就乜都做得,那麼若然當天他們行為過火,殺了人,是否亦不應判刑呀,根本你出個帖就已經完全無邏輯可言。

還有,HKU係受政府資助的,那政府的錢從何來?HKU根本唔係HKU學生的山寨,為何HKU學生好似變咗山寨王,不受監管?請問校委又係咪同HKU有關係的呢?佢地干預校委的決定就叫做保衛HKU、公民抗命?這些學生實際係想奪權。佢當日所作的行為,唔係一句保衛HKU,公民抗命就叫做正確,自以為是咪就係咁囉。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 12:51 AM 發表

人地犧牲自己前途幫全香港爭取公義,你地港豬就咁樣對人
你都識講人哋犧牲自己,你老母淨係識匿埋你老母後面做鍵盤戰士,佔旺佔中時死撚咗去邊?自己爭取公義自己爭,己所不欲勿施於人~

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 12:51 AM 發表

人地犧牲自己前途幫全香港爭取公義,你地港豬就咁樣對人
都講咗啦
“佢做嘅事冇咁偉大。衰d講為自己見報求進軍立法會”。 犧牲港大,犧牲香港擾亂公安,叫做犧牲自己為香港爭取公義?那對其他的香港人而言,公義在哪裡?對港獨狗種來說,每次都攞香港人來做擋箭牌,美其名為香港,但除了自私,看不到有什麼了不起的地方。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 09:58 PM 發表

我吾適合前線
我適合幕後, 一路玩女, 一邊食鮑魚, 一路指揮大家向前.....

誰人來判斷你的行為是否公民抗平,佢自己話係就係?
公民抗平沒為利益就可以橫行無忌?
真係荒謬絕論

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 11:10 AM 發表

正一76, 1/F 引述戴耀廷咪講咗公民抗命吾可以用一般犯案觀點去判,你回帶睇下喇
戴耀廷咪正一76
佢講你就信?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]