• 瀏覽: 61,387
  • 回覆: 758
  • 追帖: 5
+3
引用:
原帖由 makm 於 2017-7-19 11:18 PM 發表
俾主席一嘢踢爆條pk講一套做一套,大大聲小7人去旅行唔加會,自己就填唔得閒,仲叫條pk檢討下自己,南亞之父當時個表情真係笑L死人。
笑死我,南亞雄幾廿歲人比人叫檢討下自己,成個呆欖咗……

泛民哩牌進退失據

引用:
原帖由 愈戰愈強 於 2017-7-19 11:21 PM 發表
張雞雄已完
自暴其醜
柒到核爆
呢二十年,佢做唔少南亞酷刑case,介紹劣屍,告正苦,撈唔少游水,人粉一條

引用:
支持拉布d on9其實根本係無腦GA喪屍

我有prove架
弱智兒童快樂多

張超紅個FB 佢d fans回應佢拉布

以下係支持佢行為GA留言

其他人唔敢講,但絕對支持張超雄!
支持你不服無理政權!
議事就是要 出聲。必有 迴嚮。
支持你吖!
支持 盡力而為 無愧於心 !
多謝你為民請命
加油
支持,加油!
加油, 為你們祈禱。
支持你!
加油
Support
Watching.
司法覆核主席裁決啦!再唔係人大釋法佢裁決
加油呀!
支持張超雄為我們市民發聲
支持拉布,政治打壓
加油支持你哋!
加油
無理打壓
無理打壓
加油
張博士,別氣餒
抗爭有理,加油!
6個空缺絕對唔屬於保皇共產黨的!
加油,支持你
加油,支持你們
支持你超雄!
加油, 支持!
加油!
政府無恥
加油
Support you
Support
Support You!
Support
強權暴政必敗,打壓人民選舉權,當人民冇到。
努力加油!感激你嘅不畏強權、腰背挺直。一齊加油
Support
超雄 加油 支持你

係咪一大堆無謂空洞GA言詞呢

唯一一條屌佢GA

白票黨的議員呀,當日究竟市民要幾低聲下氣,先可以叫你尊重民意呢?先可以叫你看見市民希望休養生息的願望呢?先可以使人記得自己當初向市民說ABC的初衷呢?

睇唔睇地水平差異?

DEAR ALL!!!!

我最後一後POST出黎屌張超雄GA comment已經比佢delete左

人渣議員 打壓言論自由的垃圾

http://www.facebook.com/fernandochiuhungcheung/videos/10159008851640721/

林鄭需要改例,暑假無得休會。

其實都唔知加乜差嘢會?加咗會,你地係咪一定會做嘢先?定係玩拉布?加咗會咪又多啲時間畀你班福佳表演?響電視台、報紙上面佔多幾日版面?對實則財委會工作有幫助嗎?
可以講,今日通過既教育及醫院撥款,本來就冇人敢唔通過的,因牽涉太大,所以點玩都係要趕住通過的,但其他呢?你再開多幾日會,都一樣係玩拉布,搶佔報紙版面及視台大氣電波時間,畀多啲時間你地做宣傳,都一樣係到最一個鐘先嚟通過的,咁有意義嗎?傻人都知道你地想做咩啦。

正一垃圾!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-7-19 11:17 PM 發表

乜張超雄唔參加就唔可以加會,建制咪口口聲聲話為市民利益?
唔係話唔加得
而係呢條粉腸無資格講

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-7-19 11:17 PM 發表

乜張超雄唔參加就唔可以加會,建制咪口口聲聲話為市民利益?
電視上佢大大聲叫主席加會,唔好去旅行. 自己背後就拒絕之前要求加會要求!
這才是真正小人pk 一個!

屌,南亞雄有撚時間咩...

泛民主派修改議事規則,搞到非大會主席都可以踢走違規議員
自己搞成
張超雄你食屎啦,張超雄正食屎狗,希望快啲取消佢嘅議席

引用:
原帖由 siusiuwang 於 2017-7-19 11:25 PM 發表

呢二十年,佢做唔少南亞酷刑case,介紹劣屍,告正苦,撈唔少游水,人粉一條
呢件仆街,正一X家鏟,
怪之得佢一早被天收,
背負一世負累!!

每次我見到張超雄隻食屎狗冚家剷,都會㷫過火屎,香港難民處處就係多得呢條冚家剷

幾廿歳就唔好咁賤啦

引用:
原帖由 siteguy 於 2017-7-19 23:08 發表
條難民之父又話做咩唔加會,又話去乜嘢旅行,原來自己一早否決唔加會,正史忽鬼
好彩電視新聞有播,報紙佬一定無講

新聞來源連結:
https://www.facebook.com/HKYDS/videos/861419457359288/
無線都剪咗啲,現場陳建波第一時間話最無資格講就係佢。

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-7-19 23:24 發表

就算拉布都應該加會,因為議員係為市民服務。

如果唔肯加會就係立法會不盡責,應該廢咗立法會,唔應該為一個議員行為而不開會,這是小學雞常識。
事實唔係唔夠時間表決而係時間被泛民浪費晒, 直到最後一刻才收手去表決佢地想通過的議案
如果再加8個鐘你估佢地就會善用呢8個鐘咩? 小學雞都知佢地又會由第1個鐘開始做SHOW直到最後

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]