• 瀏覽: 58,408
  • 回覆: 692
  • 追帖: 4
+41
呢班柒頭已完係唔係傻L左呀?和乜嘢解呀?即係你哋以往在垃圾會入面都係因為仇視政府,所以日日玩嘢唔做實事?

引用:
原帖由 Psyco 於 2017-7-17 01:22 PM 發表

反對!

之前兩任特首最失敗係向泛民示好及買佢怕,以為懷柔可以感化班仆街,點知班泛民變得有持無恐,不斷去棟鳩香港政府,奄鳩香港人利益.

公民黨2001年利用雙非鼻祖莊豐源案去搞出單雙非居港權,老董不服法官 ...
一針見血!

好鬼好笑,以前日夜cy下台,日月年反中!習大人已下令—q淸袋

比錢啦,傻L學人玩覆核

引用:
原帖由 路人甲或乙 於 2017-7-17 02:19 PM 發表
做人要有骨氣,有心為香港五一定要嚮立法會先得
如果一心唔係為市民,只係為張定期飯票呢?

真心講,如為市民,點會落如此下場,正正經經做好件事,有邊個可以入到你?

只有各懷鬼胎先多搞小動作。

犯民可用4字形容晒:無恥至極!

扲住黎砌

,on9 無極限
有陣時真係忍唔住笑架

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2017-7-17 12:50 PM 發表
【星島日報報道】高等法院日前裁定梁國雄、羅冠聰、劉小麗及姚松炎去年立法會宣誓無效,撤銷四人議員資格。早前表明會上訴的梁國雄昨日要求政府考慮根據公眾利益,選擇在他們上訴期間不答辯,將議席還給四人。自決派 ...
比你和解完之後 去返政府行政? 拉布? 洗唔洗簽紙 寫明 唔拉布 唔反政府 搞對抗先?

咁樣算唔算妨礙司法公正?

引用:
原帖由 babyna 於 2017-7-17 01:01 PM 發表
政府都可提出和解條件,犯民需承諾不拉布、不覆核、不佔領、不衝撃,咁都可以商量商量一下
1,乜佢地有信用的嗎?你去信!
2,乜犯法可以用來做籌碼的?不如下次佔領匯豐,金舖民主,自由,洗刧完後政冶大和解啦!
3,欠錢就還這是天經地義!這是市民錢,除非你民主自由下有100%叫你不用還的社會大共識

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2017-7-17 02:34 PM 發表

比你和解完之後 去返政府行政? 拉布? 洗唔洗簽紙 寫明 唔拉布 唔反政府 搞對抗先?
簽完之後
到時又會拎出 民主 做檔箭牌
繼續拉布 遊行 逢中必反

法律之前人人平等
這些政棍憑什麼要求特權
他們日日都講法治精神是香港核心價值架。

佢地係咪傻架

輸左重咁撚大支野真係叻.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]