• 瀏覽: 58,434
  • 回覆: 692
  • 追帖: 4
+41
林鄭唔會真係放生佢地卦?如果係的話我對佢好失望,高估左佢政治智慧……

等禁止拉布,23條立法後政府可以考慮和解!

引用:
原帖由 siu80 於 2017-7-17 12:58 PM 發表
真係好好笑, 泛民仲有咩籌碼
佢哋嘅籌碼就係“改善関係”囉,個籌碼幾咁”實在“

建制派「為官避事平生恥」「議員避事更可恥」亂港漢奸一Q清佢哋袋,還香港一個和諧社會,獅子山精神重現,安居樂業

如果林鄭真係聽呢幾條友講和解及放生,咁特首嘅辦事能力同維園阿伯,廣場大媽沒分別。

又卑鄙,又無口齒,
點同你和解?

引用:
原帖由 babyna 於 2017-7-17 01:01 PM 發表
政府都可提出和解條件,犯民需承諾不拉布、不覆核、不佔領、不衝撃,咁都可以商量商量一下
反對!

之前兩任特首最失敗係向泛民示好及買佢怕,以為懷柔可以感化班仆街,點知班泛民變得有持無恐,不斷去棟鳩香港政府,奄鳩香港人利益.

公民黨2001年利用雙非鼻祖莊豐源案去搞出單雙非居港權,老董不服法官跟公民黨打龍通去作出歪理判決,於是上訴終審法院及要求中國國會(即是人大)釋法去推返單雙非居港權,公民政黨就發動香港第一次 “黑衣遊行” 去反對老董上訴及釋法,擺出一副跟香港政府玉石俱焚架勢,真係嚇到老董買佢怕,取消上訴,從此公民黨成功逼迫香港硬哽下單雙非居港權呢劑慢性劇毒!

到曾任權上場,佢比老董更軟皮蛇,以為懷柔應對公民黨就可以製止佢地再傷害香港,所以肉酸到幫公民黨既單雙非居港權講好話,話咩春可以舒緩人口老化,咩春唂香港人口上千萬,以搞單雙非兒童讀書配套去向公民黨輸誠,但有用嗎?公民黨及泛民轉頭又喺2009年以菜園村收地為由發動拉布及圍堵立法會! 2012年公民黨更加幫28萬菲律賓女傭告香港入境處去搶奪入籍居港權,2013年又到民主黨聯合泛民社組幫新移民告鳩香港福利處,奪得新入境即享全額現金綜援及公屋福利! 曾任權妙想天開,以為懷柔溝通可以避免公民黨及泛民再棟鳩香港奄鳩香港人,現實係佢曾任權既內弱反而引嚟一眾泛民得寸進尺,好似餓狼一樣撕咬傷害香港人公衆利益.

到CY 接手,出手建新市鎮去容納因公民黨而湧入既90萬單雙非人口,舒緩住屋擠迫及樓價租金,公民黨及泛民就不斷以司法覆核阻止CY 開地建屋建新市鎮,延續維持單雙非居港權呢劑毒藥對香港人既毒害!

對泛民黃巾賊行懷柔溝通已經証明失敗,佢地泛民唔會放棄幫外人奄鳩香港人利益,所以我地要林鄭乙娥比CY 更硬淨,帶領香港人抵抗呢班泛民黃巾賊!

引用:
原帖由 kcfreechat 於 2017-7-17 01:17 PM 發表
等禁止拉布,23條立法後政府可以考慮和解!
唔可以再放過呢班港奸泛民!

之前兩任特首最失敗係向泛民示好及買佢怕,以為懷柔可以感化班仆街,點知班泛民變得有持無恐,不斷去棟鳩香港政府,奄鳩香港人利益.

公民黨2001年利用雙非鼻祖莊豐源案去搞出單雙非居港權,老董不服法官跟公民黨打龍通去作出歪理判決,於是上訴終審法院及要求中國國會(即是人大)釋法去推返單雙非居港權,公民政黨就發動香港第一次 “黑衣遊行” 去反對老董上訴及釋法,擺出一副跟香港政府玉石俱焚架勢,真係嚇到老董買佢怕,取消上訴,從此公民黨成功逼迫香港硬哽下單雙非居港權呢劑慢性劇毒!

到曾任權上場,佢比老董更軟皮蛇,以為懷柔應對公民黨就可以製止佢地再傷害香港,所以肉酸到幫公民黨既單雙非居港權講好話,話咩春可以舒緩人口老化,咩春唂香港人口上千萬,以搞單雙非兒童讀書配套去向公民黨輸誠,但有用嗎?公民黨及泛民轉頭又喺2009年以菜園村收地為由發動拉布及圍堵立法會! 2012年公民黨更加幫28萬菲律賓女傭告香港入境處去搶奪入籍居港權,2013年又到民主黨聯合泛民社組幫新移民告鳩香港福利處,奪得新入境即享全額現金綜援及公屋福利! 曾任權妙想天開,以為懷柔溝通可以避免公民黨及泛民再棟鳩香港奄鳩香港人,現實係佢曾任權既內弱反而引嚟一眾泛民得寸進尺,好似餓狼一樣撕咬傷害香港人公衆利益.

到CY 接手,出手建新市鎮去容納因公民黨而湧入既90萬單雙非人口,舒緩住屋擠迫及樓價租金,公民黨及泛民就不斷以司法覆核阻止CY 開地建屋建新市鎮,延續維持單雙非居港權呢劑毒藥對香港人既毒害!

對泛民黃巾賊行懷柔溝通已經証明失敗,佢地泛民唔會放棄幫外人奄鳩香港人利益,所以林鄭乙娥要比CY 更硬淨,帶領香港人抵抗你呢班泛民黃巾賊!

四個可憐蟲. 比正苦玩番轉頭, 好想睇下佢地點樣扮死狗!!

哈哈,和解
佢地幾多歲智商呀?

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2017-7-17 12:50 PM 發表
【星島日報報道】高等法院日前裁定梁國雄、羅冠聰、劉小麗及姚松炎去年立法會宣誓無效,撤銷四人議員資格。早前表明會上訴的梁國雄昨日要求政府考慮根據公眾利益,選擇在他們上訴期間不答辯,將議席還給四人。自決派 ...
見到泛民氣急敗壞,搖尾乞憐個衰樣,唔知黃絲有乜感覺,尼啲垃圾連破產都驚,點同你地去抗爭呀?有冇黃絲可以答我?

呢兩個條件唔難達成姐,如果政府咁都唔應承,唔好話有誠意和解

其實呢

咁樣既政治交易唔係唔得

不過擺撚晒上枱面講咁豬西就聽都未聽過

100%唔撚得啦

弱智㗎

引用:
原帖由 babyna 於 2017-7-17 01:01 PM 發表
政府都可提出和解條件,犯民需承諾不拉布、不覆核、不佔領、不衝撃,咁都可以商量商量一下
咪傻

涼瓜一句: 豬西不代表我

照玩

你咬佢

香港扮民主派零誠信

信佢就太天真

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]