• 瀏覽: 36,770
  • 回覆: 294
  • 追帖: 2
+10
宣誓內容本身就係用泥宣傳政治訊息

小麗老母你冇野下話

引用:
原帖由 遊鯤 於 2017-7-17 12:51 PM 發表
特區主要官員宣誓都是以普通話讀出誓言。
點解冇人司法覆核去DQ佢哋?
咁咪可以睇得出條老千麗幾撚白痴囉,真係選佢出個班選民情何以堪!

質數

引用:
原帖由 willy222 於 2017-7-17 11:12 AM 發表
自己咁柒,係FB自認,依家講乜都無用。
自己都認左。真係型。

果然係無腦嘅畜牲,咁點解上年要成隻癲狗咁去護住嗰兩個用英文宣誓嘅同類呢?
anyway,係正常嘅人都知道,問題係喺內容度,並不是喺語言上

劉小麗

人性好多時不會自我檢討, 而先怪罪或賴別人。仲話教書添-_-!

新特首,宣誓就職向住習大人
都係説普通話播

邊個投過佢?
出嚟大家恥笑下喇

引用:
原帖由 引人入性的校裙 於 2017-7-17 11:10 AM 發表
梁國雄、羅冠聰、劉小麗及姚松炎4人上周五(14日)被法庭裁定喪失立法會議員資格。劉小麗指,不認同案件與新任特首林鄭月娥無關,她表示建制派多名議員涉在宣誓時加入政治訊息亦無被提告,又質疑案件是選擇性提控。
...
之前又話689,依家就話林鄭

高質已完,咁多法官用英文宣誓,如果唔用得普通話宣誓,好多法官都要被DQ,你估法官會唔會判用外語宣誓唔合法咁on 9。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2017-7-17 11:39 AM 發表
劉小麗要賠政府堂費,立法會d人工及津貼又要嘔返出來,條數以百萬計
好彩劉小麗申報佢有兩層樓,賠得起
政府快d將佢兩層樓釘契,咪俾佢轉移資產
小你老師有二層樓,無得破產!入晒肉!

引用:
原帖由 wasana 於 2017-7-17 01:29 PM 發表
小麗老千,得把口有撚用咩?留番嚟吹簫搵錢找數啦。或者好似陳義士咁,入紙施法復核蔣議員囉。
剩係識尻吹,仆街啦死臭蟹

佢夠能膽呀!俾人DQ嘅政府頌費仲未還。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]