• 瀏覽: 57,883
  • 回覆: 279
  • 追帖: 2
樓主係咪有妄想症佢憑咩?周永康就得ge

引用:
原帖由 WinMoneyfromJC 於 2017-7-17 02:54 PM 發表
1. 難道中央軍委副主席不代表中央軍委嗎?

2. 軍隊可以先殺政治委員先行動

3. 軍人聽從的是命令,就算一個營長要求士兵去殺政治委員甚至係主席,佢都必需要去執行。This is an order, 軍人不需要自己去分析對錯 ...
無知!

引用:
原帖由 WinMoneyfromJC 於 2017-7-16 11:35 PM 發表
薄𤋮來都算係一個人才
深得民心、機智過人
如果以四川軍區為主力
帶動幾十萬民眾
先攻下南方 再組織向北推進
應該有得一戰
夠鐘食藥了樓主

佢想成功必定要先引主席入川再暗殺佢,
再廣發英雄貼告發總理是暗殺主謀,
並開四川國庫分發眾將士,
之後帶兵出川清君側,
一戰功成可自封終身主席,
各將士則封終身城方大員

你不如講埋聯合美國來砌中國

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2017-7-17 09:29 AM 發表

如果當年徐才厚,周永康,薄熙來,三個先出手,今日結局可能改寫。
係周永康出手先,果時佢搵個同習總體檢既醫生同習總打毒針,不過習總收到風就閃左去陝西逃過一劫後,返黎就出手對付呢三條友

引用:
原帖由 pphk77 於 17-7-2017 10:38 發表
咁多人精神失常
青山開放日

樓主,尼個人,你都夠膽討論,重要說先攻什么什么。

樓主為左自己就要令到成個中國嘅人民生活係戰亂!

每到包條女
好快就可以攻陷

有百萬兵權就唔洗坐監。

引用:
原帖由 annabb 於 2017-7-17 04:00 PM 發表

師兄比喻有重突發大事件發生,如台灣出兵攻打廈門, 廈門通訊被中斷 ,誰可以決定出兵?
如果能通知中央,是不是只有習大大能決定出兵?
外敵入侵一般都有根據規模有應變的ABC作戰方案,地方軍隊可同時應戰及上報軍情,因為是有預案,算是執行命令,收到中央命令可再做出修正。

一分多謝

講咁耐,都即係政變,政變邊要打內戰,你有無選歷史?只要策反到8341部隊就得。政變,最緊要快,出兵去廣東,打幾個月定幾年?士兵點解同你搏命?

出兵,道天地將法,首要,講求名正言順,薄希來可以用什麼借口出兵?

好多好天真既人,以為士兵係機械人,當你可以唔服從上級,點解士兵要服從你去搏,你政變一,兩日,你可以用it is an order. 你講內戰呀。。。,d時兵點會唔知你叛國?到時,點解我要撐你?

唯一可以出師有名既,唯有打倒獨裁政權,還政於民。。。

今時今日,內地經濟,社會發展都有大大改進,仲有冇可能幾十萬人跟住薄熙來搞革命,推倒從來?就算佢有咁既軍權,先下手為強,中央一增緩,歷史都唔會改變。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]