• 瀏覽: 108,061
  • 回覆: 1,017
  • 追帖: 14
+15
引用:
原帖由 siu_siu_nei 於 2017-7-17 06:41 PM 發表

吾係犯民林卓庭幫佢哋嗎?
報導無講,唔好怪錯人。

前主席收左好多回佣

引用:
原帖由 遊鯤 於 2017-7-17 04:57 PM 發表
法團應該有法律顧問,唔埋由有位畀人入。
你知不知道很多義務法律顧問係由泛民律師佔據⋯⋯

引用:
原帖由 cwbguy 於 2017-7-17 04:32 PM 發表
今次班業主俾泛民玩死了

區議會係搞民生野,一直係泛民弱項,因為同區議會交手的係屋苑的立案法團,而有時間參與法團的又多係退休長者,長者多數係藍絲,親建制派

泛民想佔領法團,近幾年流行 ...
康麗園嘅區議員係馬X超,佢係馬X國個姪。好多時D區議員同埋D有背景人士一齊圍標搵食,最後受苦嘅都係我地d平民百姓,D公公婆婆只識得蛇齋餅粽,而家就知味道喇!

同人簽左約之後推翻唔俾人做,當然要賠

咁刀得,,

新x基D物管公司係呢方面高手

法團有人收錢啦

引用:
原帖由 朱氏八卦 於 2017-7-17 06:53 PM 發表

康麗園嘅區議員係馬X超,佢係馬X國個姪。好多時D區議員同埋D有背景人士一齊圍標搵食,最後受苦嘅都係我地d平民百姓,D公公婆婆只識得蛇齋餅粽,而家就知味道喇!
圍標勢力無遠弗屆,建制、泛民、整個建築界、大學、警方、ICAC...,不要看表面。

引用:
原帖由 朱氏八卦 於 2017-7-17 06:53 PM 發表

關區議員乜事, 區議員有權參與業主立案法團事務?

引用:
原帖由 starchamber 於 2017-7-17 07:14 PM 發表

圍標勢力無遠弗屆,建制、泛民、整個建築界、大學、警方、ICAC...,不要看表面。
呢獲野唔係咁簡單

http://finance.discuss.com.hk/vi ... p;extra=&page=1

明報GA內容同當年內容有偏差

勁幫新法團講說話

而事實上所謂5日簽合約果單係

"共有幾百多戶業主出席,結果合共有84%業主贊成維修,92%業主通過授權法團與合約承建商簽署工程合約"

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]