• 瀏覽: 108,114
  • 回覆: 1,017
  • 追帖: 14
+15
引用:
原帖由 videowatcher3 於 17-7-2017 05:49 PM 發表
睇埋原承建商的說法:

https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20170716/s00002/1500141280403

... 至於索償金額計算方法,張志偉強調:「所有索償細項,都是按獨立專家的評估意見,包括我們損失的利潤,法院也一併接納。」.....
冇人敢鬧個法官?

引用:
原帖由 文敬鑾. 於 2017-7-20 02:22 PM 發表

食兩家茶禮?
你理9人

引用:
原帖由 文敬鑾. 於 20-7-2017 02:24 PM 發表

人地有冇請邊個律師有冇專業疏忽關你L事
師兄你咁緊張做乜,你唔想知事實真相,幫下班苦業主咩?

我冇提過『專業疏忽』呢四隻字喎
莫非你係......

引用:
原帖由 cwbguy 於 2017-7-20 01:35 PM 發表

犯法要找數?
你想拉晒佔中的學生去坐監
犯法當然要入籠啦!
政府無能就無辦法。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-7-20 10:57 PM 發表

犯法當然要入籠啦!
政府無能就無辦法。
哈哈 ... 做乜突然嘲諷美國政府無力應對北韓射導彈 ?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2017-7-20 14:55 發表

師兄你咁緊張做乜,你唔想知事實真相,幫下班苦業主咩?

我冇提過『專業疏忽』呢四隻字喎
莫非你係......
師兄你猜中了

引用:
原帖由 willy222 於 21-7-2017 02:17 PM 發表

師兄你猜中了
好奇怪...
睇明報張相,見到現屆法團搵左民建聯劉國勳,但聽佢口氣『不排除有些過去已跟前法團簽約、但工程被推翻的承建商,會以此案為契機,向新法團追違約金,甚至掀起追討潮』,明顯係無能為力,幫唔到手

近期泛民流行組織地區屋苑的青年人,踢走親民建聯的舊法團,為反攻區議會鋪路,成功例子係『太和的後裔』,上埋『鏗鏘集』添 ("法團唔易做", 28 Nov,16)

今次有咁好機會,又係維修出事,為何冇泛民插手呢?

一定有d野

引用:
原帖由 文敬鑾. 於 21-7-2017 07:52 PM 發表

師兄你咁緊張做乜,你好想拉去講第d野,轉移視線扯開話題咩?

想話人律師做錯野
講唔講『專業疏忽』呢四隻字又點......
我明明冇話過『專業疏忽』呢四隻字,你就屈我『想話』,思想審查
馮敬恩明明對住李國章講『隊冧佢』呢三隻字,法官就話係向『第三身』講
你地黃絲打橫來的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]