註冊 登錄

[本港新聞評論] 【DQ四議員】戴耀廷:如欲取回信任 現屆政府宜承諾「休戰」

【DQ四議員】戴耀廷:如欲取回信任 現屆政府宜承諾「休戰」 E-mail 此主題給朋友

星期五有4名非建制派立法會議員同時被DQ,震動政壇。港大法律學院副教授戴耀廷在FB發文,表示現屆政府...

輸硬就休戰~
你真係蠢唔曬你真係蠢唔曬~

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170716&s=6996647&a=56961915

係唔係犯民做乜都得,犯法都唔拉?唔告?告入左,都要特赦,取消控罪?

依條友係契弟中嘅契弟,PK中嘅K,極品!

呢條仆街,又想法律第二

普通法有串諜罪/煽惑罪  等更你
建築成本好疏爽 , 但講到派糖保障市民生活安定.就好財困

水抽王 麥明詩  黃秋生
犯民講過最引以為傲的法治呢?,司法獨立呢?乜現在又要人治?

引用:
原帖由 byrc 於 2017-7-16 12:43 PM 發表

依條友係契弟中嘅契弟,PK中嘅K,極品!
好記得佢喺台上大嗌佔領中環正式開始果個衰樣同動作

叫政府做宋襄公?

Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself

回覆 引用 TOP

呢班垃圾,唔講法治學人講民主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2017-7-16 12:46 PM 發表

好記得佢喺台上大嗌佔領中環正式開始果個衰樣同動作
佔領中環正式啟動
叫人衝自己鬆

熱門搜尋: 隱形眼鏡 更年期 青光眼 包皮 近視 乳癌
信任?泛民根本就無誠信可言。

中港澳"盲搶鹽"...點解D人咁無腦嫁..
港大法律系教授? 呢啲人點可以比佢做教授, 輸打贏要, 教壞下一代, 正一係社會敗類。

菩提本無樹,明鏡亦非台,
本來無一物,何處野塵埃。
引用:
原帖由 4仔太郎 於 2017-7-16 12:40 發表

星期五有4名非建制派立法會議員同時被DQ,震動政壇。港大法律學院副教授戴耀廷在FB發文,表示現屆政府...

輸硬就休戰~: ...
當D狗吠吠叫,代表要繼續嚴打到底,連根拔起

引用:
原帖由 s_chan2006 於 2017-7-16 12:48 PM 發表

港大法律系教授? 呢啲人點可以比佢做教授, 輸打贏要, 教壞下一代, 正一係社會敗類。
若不是人大釋法佢d門生、同學就不是有今天判決

回覆 引用 TOP

依法辦事,一網打盡。。。繼續DQ。

如此星辰如此夜,為誰風露立中宵。
伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。