• 瀏覽: 87,284
  • 回覆: 935
  • 追帖: 10
+7
引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-27 03:39 AM 發表

在香港要上位, 去抄樓抄股票, 搞生意.
英文好或差, 要上位的人不會做公務員.
你的民族主義改不到歴史事實
蒙古帝國/大蒙古國成功吞併中國, 大陸成為蒙古帝國/大蒙古國的殖民地, 當時中國已亡國 ...
鬼佬學廣東話溝港女叫全面接受中華文化? 唔好笑死人啦, 蒙古人讀四書五經參加科舉等於鬼佬神父唔讀聖經去讀佛經一心做和尚。

一些祟洋L既要求好低既乍。
當年彭定康講到一句你好,成班人幾晚訓唔着。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-27 12:39 PM 發表

你問下現代社會僱主請不請 讀四書五經參加科舉的員工做事.
正常人識分小說同現實,你唔識。

金庸9UP作品包括笑傲江湖葵花寶典自官練功, 現實是無人信金庸自官練功:
【口述金庸】金庸十大武功
htt ...
正常人識分元朝同現代社會,你唔識。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-27 12:51 PM 發表

你說你唔識
我話你唔識。

識分小說同歷史既正常人邊會跟葵花寶典欲練神功先必自宮去做架, 你真係以為自己做左東方不敗呀?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-27 08:14 PM 發表

一直只是你信金庸.
你要屈人信金庸, 都不會成功.
屈人你最叻啦,金庸唔係信哈信問題,係明唔明佢講乜問題,寫小說同講歷史,正常人都明佢講乜,你唔明。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-28 12:01 AM 發表

係你將金庸小說當歷史.
金庸9UP作品只是帶有民族主義的娛樂9UP作品!
係你將金庸小說當歷史,跟佢葵花寶典去自宮,以為做到東方不敗,正常人都知係小說邊會當真。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-28 01:17 PM 發表

指明現實, 太極拳VS綜合格鬥 邊個廿秒被打爆缸? 你就屈人東方不敗.

一直只係你將金庸作品當歷史!
金庸9UP作品又有: 從來沒有一個國家能成功吞併中國

現實例如:
蒙古帝國/大蒙古國成功吞併 ...
哈哈,你真係非常人,竟然將金庸寫既張三豐當真實既高人,以為佢太極拳係應該打爆其他人,你仲唔係信金庸信到十足十?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-7-29 12:15 AM 發表

原來你不單將金庸作品當歷史, 你仲要屈其他人跟你將金庸作品當歷史.
你只係失望金庸騙了你說太極拳天下無敵,俾人打爆才如夢初醒,即是你相信金庸小說是歷史真相啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]