• 瀏覽: 87,371
  • 回覆: 935
  • 追帖: 10
+7
一隻唔知邊度走去黎嘅豬狗,話唔好理“金庸”笑死我。

引用:
原帖由 來碗淚流滿面 於 2017-7-11 04:56 PM 發表
香港——中國歷史知識重災區
再不列為必修這種滑天下之大稽的說法會越來越多。
怨不得這么多黃絲說自己不是中國人,ߡ ...
冇錯,中國人同中共人都分唔清。

台灣人都係中國人但唔係中共人。

做中國人唔做中共人

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-7-11 06:53 PM 發表

又比你賺$1.0
Congrats, you have earned a dime for this response.

引用:
原帖由 Samhh 於 2017-7-11 04:21 PM 發表
大家數數中國實際上亡過幾次國:

https://www.youtube.com/watch?v=udFSlT9cKdg
樓主係中國人嗎?
如果唔係,做咩寫中文?
如果亡左國,樓主係石頭爆出來?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-7-11 09:43 PM 發表

的確係咁。
2050年的大中華國。
領土多左日本省,大和民族成為第57個民族。日本語成為方言。
發夢無咁早,小日本怎可能吞下大中國

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-7-12 01:25 PM 發表

其實從你論點看出,基本上是極端務實主義者,中華民族也只是包裝紙,只要統治得好,來者是紅髮綠眼也無妨。就如金庸寫韋小寶教訓陳近南一句。理得佢是咩人,統治得好就得啦。
雖然有人成日講漢族漢族, 但更多係講中國人, 我華夏文明其實自豪ge係文化, 而從來唔係某某種族。拜託, 中華民族並唔係某單一種族! 但中華民族係經過五千年發展而成, 有常識ge都知道, 唔使逐一鋪陳, 無論以前ge鮮卑同現在滿洲, 都係有深遠ge歷史發展同融合, 唔似你腦筋咁簡單, 一就一、二就二。我講多次, 中華文明係現今世上唯一承傳五千年甚至更久遠ge文化, 因此絕無他國可以比擬, 唔係美國咁只講國籍, 亦唔似某d國家只有單一民族。呢五千年發展ge豐富, 足以令其他文明黯然無光, 唔讀多d書, 就會好似某廢青咁, 以為中國係幻想出黎! 真係笑大外國人個嘴!

引用:
原帖由 Freemasons 於 2017-7-12 01:44 PM 發表

樓主係中國人嗎?
如果唔係,做咩寫中文?
亡國同滅族都未識分

海參崴是誰進貢俄羅斯

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-7-11 08:03 PM 發表

現在在蒙古國首都烏蘭巴托有一座成吉思汗巨像, 要不要在天安門也立一尊,讓蒙古人民也恥笑一下你們中共囯人?

?v=1462793467
其實係金朗on9 O者, 中共邊有話認同佢既講法

引用:
原帖由 Freemasons 於 2017-7-12 01:44 PM 發表

樓主係中國人嗎?
如果唔係,做咩寫中文?
日本寫漢字,澳洲用英文!
坑渠隊員重作吧。

佢地以為好似股票咁, 溝淡左, 就叫強左?

溝淡左人地強既基因, 拉低人地個水平, 就叫自己強左 = =?

佢呢D真係叫幾十歲都唔化,把口話無有乜意義,一把年紀仲歪曲事實去擦鞋,當權者都認為你朦啦

垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]