• 瀏覽: 87,364
  • 回覆: 935
  • 追帖: 10
+7
引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-7-11 10:09 PM 發表

那些新香港人影衰曬香港
你唔好講你係原居民,影衰香港人知道無!

引用:
原帖由 ling0828 於 2017-7-12 01:55 PM 發表
佢地以為好似股票咁, 溝淡左, 就叫強左?

溝淡左人地強既基因, 拉低人地個水平, 就叫自己強左 = =?
先不論中國人ge基因, 點解美國大學為左所謂「公平」, 要將黑人考分定得比白人低, 又要將中國人考分定得比白人高... 我地e+講ge唔係強唔強, 人地開po講緊我華夏文族有冇滅亡過,  我話知你心目中邊個基因強, 就算真係拉低你心目中基因超強ge滿洲人、鮮卑人基因水平, 結果都係歸向我華夏民族ge基因, 明冇盲丙?

亡左幾次國
你估中國人個個都正常架
中國都多人個腦裝屎
亡國講到好似好興奮
又唔諗下可能係自己啲祖先搞到亡國

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-7-12 01:58 PM 發表

眾所周知,中共囯人世代低能,終身無知,永遠下賤
黃絲就係只能夠自瀆, 講左以為係真

諗起每日ge新聞都大巴大巴咁車落去, 真係為你感到可悲

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-7-12 02:07 PM 發表
國號: 大陸有哪一次政權更替是沒有改國號的?說來聼聼!
改囯號的目的就是要告訴賤民們囯家是屬於手執屠刀的統治者的!

我囯”?: 大陸仔,香港人從來不會用“我國”這兩字, 因爲地球尚未出現一個屬於香港人的國。

你是屬於囯家的, 但囯家不是屬於你的,而是屬於統治者的! 從來沒有任何囯家是屬於你的。只有認知障礙的不要臉才會用 “我囯” 兩字
香港人從來都講「我國」, 尤其以前有中史讀果時。不過咁, 新香港人黎到香港時已經冇中國歷史科, 好似深圳聰, 湖北奇等, 難怪你地唔講我國!

btw, 全世界都認定你香港係屬於中華人民共和國, 只有你呢d發緊白日夢ge飛機仔先以為自己冇國家~

最後, 負皮人諗負皮野, 賤人諗賤野, 其實並唔係世界咁賤, 只係賤人眼中咩都係賤!! 或者, 唔係中國有幾獨裁, 係某d人自己奴性太重, 自己覺得畀人奴役緊逼害緊, 黃絲果然精神病ge一種!!!!

引用:
原帖由 Samhh 於 2017-7-11 05:03 PM 發表

果然寫殘體字的, 都係講廢話扮代表.
你寫得呢個話題都無非係搞緊分裂嗟😂😂

引用:
原帖由 y2k2 於 2017-7-12 01:27 PM 發表
其實日本同中國都係用漢字,融入漢文化,咁8年抗戰原來係中國人內戰?  唔好啦,我唔想日本人做中國人呀!
傳聞,係傳聞鄭和去日本,將中國文字教當時仲係農民既日本人學中文;而且亦傳楊貴妃廢後走難去日本,傳左中國文化比當地農民。。

元都清都唔屬於華夏民族同漢人
嚴格來講已經是亡了國

引用:
原帖由 Samhh 於 2017-7-11 04:21 PM 發表
大家數數中國實際上亡過幾次國:

https://www.youtube.com/watch?v=udFSlT9cKdg
咩野叫「中華民族」呢?

呢個唔係自古以來既詞語,相返,佢只係晚清為了凝聚民心,統一團結各民族,才作出一個名詞來。

https://zh.wikipedia.org/wiki/中华民族

你一個中華民族就想要藏族人接受自己係中國人嗎?人地根本無承認過自己是中華民族的一份子。
單方面強加是無幸福的。

其實都幾on 9, 不如叫中亞民族, 成個亞洲都係自己人...

如此邏輯以色列也從未亡國,因為這三千年間各征服者民族已溶猶太人血統當中,包括現時以色列國境內的阿拉伯人,巴勒斯坦人。天下大同,不用再爭了。

大家寫緊中文字。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]