• 瀏覽: 5,315
  • 回覆: 55
+2
其實你打你既工讚到大陸宇宙最強都可以,冇必要去咒罵一個為自己理想奉獻一生最後積勞成疾甚至患末期癌症的人!

動物都有憐憫之心,更何況你哋係人!

香港人現在所有的權利公民權(大陸人眼裡的特殊權),其實97年[回歸]之前就擁有,是香港人自己經過多年不懈的努力,抗爭而取得的,並非97年後誰或者誰恩賜的,是大陸政府與香港民眾以及國際社會之間的一份莊嚴契約
叮囑五$藍$民建工聯再無恥亦别再繼續出賣自己權利啦
快D投胎做西人

引用:
原帖由 starr 於 2017-6-28 11:36 AM 發表
快D投胎做西人
冇文化真係可怕!做華人一定要係毒裁中才算真正華人嗎?

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-28 12:19 PM 發表
除左再投胎,冇辦法幫到你唔做中國人,都係為你好咋

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-28 12:19 PM 發表

文化?

咩文化?點先算有文化?

係咪要有高等教育程度先叫有文化?

如果係,咩叫“有學識,冇見識”?

你讀書多,最多證明你有文化。但有文化,唔等於就一定有見識嘍!

冇文化唔可怕,最可怕就係冇見識,俾人係咁易煽兩嘢,就做咗老襯!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-28 01:48 PM 發表

呢種大陸蝗最賤,佢地只係搏出名,然後伸手向香港台灣人要jetso, 王丹已經係一個例子
你打份工姐,王丹同劉曉波及其他追求民主既人根本沒得罪過你!何必呢!

加左咁多幻想ga野去美化佢行為

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-28 11:06 AM 發表
其實你打你既工讚到大陸宇宙最強都可以,冇必要去咒罵一個為自己理想奉獻一生最後積勞成疾甚至患末期癌症的人!

動物都有憐憫之心,更何況你哋係人!
你話佢積勞成疾?

你不如話我積勞成疾仲好啦!

動物都有憐憫之心?原來,你嘅憐憫之心真係咁易賺㗎?廉價到呢……

良心太廉價,隨時俾人呃!

你完全又唔諗下,點解你仲可以採訪到劉霞?咁多年來,劉霞次次都上報紙,點解次次中共都唔做嘢,由得你地採訪?

阿爺只需要攞走劉霞嘅手機,斷佢屋企上網線,一直唔俾佢出門,就可以做到,點解阿爺唔做?

睇來,阿爺好體恤你地,驚你地冇得打雞精自high, 先專登留返劉霞俾你地高興下……

真係,冇文化唔可怕,冇見識先得人驚!!!

毛係冇理想架,更加唔明乜野係人性。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]