• 瀏覽: 4,699
  • 回覆: 51
+3
一個男人,同女人去旅行,回程時,老婆還想去巴黎,但行理已寄存,手上什麼都無,老公施施然 show 出一咭,去邊都得啦!

有咭,什麼都可以買啦!去酒店counter 取現金又得,買手機又得,然後租車,book酒店,book機票,在機場買替換衣物,世界通行!

咭不會無電,就算失咭,找當地服務中心,確認身份,立即可以發新咭,還可以要求送上門服務,旅行又可申請臨時加大credit,比手機方便得多。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-27 04:35 PM 發表
一個男人,同女人去旅行,回程時,老婆還想去巴黎,但行理已寄存,手上什麼都無,老公施施然 show 出一咭,去邊都得啦!

有咭,什麼都可以買啦!去酒店counter 取現金又得,買手機又得,然後租車,book酒店,book ...
妳老公話:懵婆,張咭碌爆咗嘞!好彩手機仲有二千蚊先至唔駛瞓街咋!

廿幾年前那嗎.
廿幾年前, 香港一個普通文員,
上到大陸,都變大爺啦.

用信用卡取現金?
你知不知道利息有多高?

當年還係學生,因為呢個廣告,又有份暑期工收入,就申請咗張。但事實係好多舖頭唔收呢張卡,因為卡公司收商舖太高 charges

當年信用卡要入會費又要年費

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-6-27 08:41 PM 發表
用信用卡取現金?
你知不知道利息有多高?
乜現時信用卡入ATM取現金,只可以用透支?

而家咁多財務賣廣告免入息証明,樓主唔借幾十萬去個旅行,比cash型好多又方便。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 05:21 PM 發表

妳老公話:懵婆,張咭碌爆咗嘞!好彩手機仲有二千蚊先至唔駛瞓街咋!
甚麼叫臨時提高credit也不知,還學人講碌爆咭,你是不是想用笑話來殺人?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-6-27 08:41 PM 發表
用信用卡取現金?
你知不知道利息有多高?
我當你credit 咭內無連接現金戶口,但credit card 計日息,除非你去足一年,否則,一、兩星期就可以回港入錢入credit card,會計幾多息?你不是連幾百元也省呀???

那就不要去旅行遊埠,同條女去長洲算啦!
長洲船費貴呀!行獅子山大霧山算啦!

引用:
原帖由 cylchris 於 2017-6-27 09:42 PM 發表
而家咁多財務賣廣告免入息証明,樓主唔借幾十萬去個旅行,比cash型好多又方便。
幾十萬咋!又唔係幾千萬,你都要借,那你還去什麼旅行呀!

引用:
原帖由 andrewidv 於 2017-6-27 09:22 PM 發表
乜現時信用卡入ATM取現金,只可以用透支?
乜有香港銀行免除外國ATM提現手續費? 邊間咁大方?

二十年前有鬼人諗到去外國用支付寶咩。

附件

L31-1.jpg(54.26 KB)

買兩條蔥有鬼得碌卡咩。

信用卡要等wor.
paywave 都唔夠手機快.
仲有信用卡比人偷左即碌你十萬, 你唔通當交手續費.
手機支付可以用指模, 安全過信用卡好多.

如果信用卡真係咁得, 鬼有apple pay 咩. 咪傻啦. 你估淨係得大陸有呢D 技術.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]