• 瀏覽: 21,060
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 邊際流星 於 2017-6-27 01:09 AM 發表
劉曉波其人其事——妄言渴望中國被殖民三百年

10月8日,挪威諾貝爾委員會將今年的和平獎授予在中國服刑的劉曉波,引發世人疑問:劉曉波是什麼人?他何德何能受到諾貝爾委員會的青睞?

渴望中國被殖民 ...
都俾人捏春袋嫁啦

引用:
原帖由 kerogoo 於 2017-6-27 10:48 AM 發表
呢篇文啲內容假咖啦好明顯,又係五毛出品呃人!
請品邊部份內容你覺得係假架呢?

定還是批評親波波都係假?

係一本大陸禁書中
《復興記》 The Revival of China

中都都有記載劉曉波呢段內容

坦白講呢段 好多人都知 民主派有邊個唔知?

劉曉波一生致力為中國爭取民主、人權、自由、法治、公義。首先得益的是中國的人民。如成功,可令中國走上文明、廉潔、開明、有國家尊嚴的光明道路。劉曉波實為真愛國義人也。拘禁倡議者是以言入罪;沒有實質武力行動本不構成顛覆。非法拘禁無罪者屬違法治國,與國家主席習近平「依法治國」口號背道而馳。

佢地根本唔知香港當初殖民受過乜野苦

做得政治人物,就要預左有報應,好似劉少奇死無葬身之地,林彪被燒死黑炭,就算唔係報係自己身上,都會報係仔女身上,好似毛澤東後代唔係死就係傻,周恩來絕後,鄧小平個仔比人打到殘廢,全部都係報應。

引用:
原帖由 wize 於 2017-6-27 11:52 AM 發表

你都識講,言論。
咁都唔係以言入罪?
相反,大陸裸官將國有資金大量送到敵對國家手上,就可以過老美安享晚年。
睇下袁木依家老美等死幾開心。
有咩地方唔會以言入罪?

引用:
原帖由 ekbb 於 2017-6-27 12:18 PM 發表
佢地根本唔知香港當初殖民受過乜野苦
1899年新界原居民反英殖民,結果有後來的原居民同丁屋政策,屈就係2100呎的村屋,真係苦。

引用:
原帖由 liberale 於 2017-6-27 12:17 PM 發表
劉曉波一生致力為中國爭取民主、人權、自由、法治、公義。首先得益的是中國的人民。劉曉波實為真愛國義人。拘禁倡議者是以言入罪;沒有實質武力行動本不構成顛覆。非法拘禁無罪者屬違法治國,與國家主席習近平「依法 ...
佢現在生 cancer , 咁慘, 你諗住點幫佢 ?

引用:
原帖由 paoon 於 2017-6-27 12:20 PM 發表

1899年新界原居民反英殖民,結果有後來的原居民同丁屋政策,屈就係2100呎的村屋,真係苦
還有私家花園泊幾部車 , 裝埋電制 recharge 電動車 .... 真苦

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2017-6-27 12:18 PM 發表

有咩地方唔會以言入罪?
maybe 孟加拉

引用:
原帖由 cortet 於 2017-6-27 11:50 AM 發表

邊度有 蘇俄殖民下的中共70年 ???
蘇維埃中華人民共和國啊

引用:
原帖由 vanga 於 2017-6-27 12:23 PM 發表

還有私家花園泊幾部車 , 裝埋電制 recharge 電動車 .... 真苦
英國殖民令新界原居民苦不堪言。

引用:
原帖由 vanga 於 2017-6-27 12:24 PM 發表

maybe 孟加拉
仲有關塔那摩監獄

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-6-27 11:54 AM 發表

全世界都有以言入罪

又如何??
全世界?你嘅全世界係指中國、北韓?

引用:
原帖由 paoon 於 2017-6-27 12:25 PM 發表

英國殖民令新界原居民苦不堪言。
咁你即係兜巴星波叔嗟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]