• 瀏覽: 21,033
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 shu7 於 2017-6-27 09:02 AM 發表
殖民三百年? 老共只認真了三十年, 便追上了過去歐美拋離我地三百年GE差距!
佢言論反映佢想做奴才,反映佢的無知和無能,和中國人無關

引用:
原帖由 shu7 於 2017-6-27 09:37 AM 發表

數字就係數字, 拒絕面對, 只知道用「五毛」二字抵擋, 才叫做自瀆吧

柒毛要質疑中國競爭力? 家陣資訊發達, 估唔呢個世界上竟然仲有人敢質疑中國ge競爭力

或者, 就只有城邦柒毛先做得出!!!!!!!
師兄同啲毒果轉貼員講道理有撚用咩? 班傻西被洗腦左咁多年, 又唔上大陸親眼睇下, 仲以為大陸好落後好封閉, 日日睇毒果打飛機自Hi

引用:
原帖由 大大大1 於 2017-6-27 09:04 發表
台灣都全隨日本殖民統治過,全體國民質素都比大陸高。
高?一定高啦

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-27 09:19 AM 發表

從人均GDP看,北京、上海、深圳雖在國內領先,加上實質外來總人口計遠低於國際先進城市。以扣除生態涵養發展區的北京都市區人均GDP計算,僅相當於紐約都市區的25%、巴黎都市區的30%、倫 ...
人哋評論的是華人社會,你講去邊?

引用:
原帖由 22333000 於 2017-6-27 11:40 AM 發表

高?一定高啦
佢老母被鬼佬強吊過,生個混血什種幾靚仔,所以佢都要送老婆同女去比鬼佬吊囉! 道理顯淺!

「中國被殖民三百年」
以上的是廢話
說者便是廢人

引用:
原帖由 catcloud 於 2017-6-27 10:17 AM 發表
為何蘇俄殖民下的中共70年,情況越來越差?
邊度有 蘇俄殖民下的中共70年 ???

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-6-27 11:22 AM 發表

收外國資助發表鼓動外國入侵的言論已經係一個實際行為,超出言論自由界限

同一樣的說話,外國政府一樣都會嵩手收拾,只係不會讓人知道
你都識講,言論。
咁都唔係以言入罪?
相反,大陸裸官將國有資金大量送到敵對國家手上,就可以過老美安享晚年。
睇下袁木依家老美等死幾開心。

引用:
原帖由 wize 於 2017-6-27 10:33 AM 發表
樓主篇野邊度黎?成篇野入面幾多真幾多假?幾多斷章取義? 呃五毛藍絲就可以。
而無論內容係真係假都好,大陸以言入罪就係事實。
全世界都有以言入罪

又如何??

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-27 07:56 AM 發表

其實現實證明!中國人要受咁既苦先有繁榮甚至基本民主人權!當中以前上海成為亞洲最好城市已係一個好例子!

到今日臺灣,香港,澳門甚至多華人既星加坡,論人均收入同各制度及人既人權都優勝大陸任何 ...
米國一樣5是叫殖民,直接將印弟安人由幾百萬殺盡幾千,咁叫民主人權,強盜來多的

引用:
原帖由 wize 於 2017-6-27 11:52 發表

你都識講,言論。
咁都唔係以言入罪?
相反,大陸裸官將國有資金大量送到敵對國家手上,就可以過老美安享晚年。
但“收錢發表言論"已經係一個行動
已經唔係言論本身
拉人係因為行動,收錢叫國人為外國入侵者開路,全世界任何一個國家都會收拾呢批人

又唔見我同你响度講打倒共產黨而被拉?

低B報應

諾貝爾獎根本就是美國佬操控一個政治工具

引用:
原帖由 三少爺 於 2017-6-27 11:29 AM 發表

這應該是真的
maybe 報應

引用:
原帖由 wize 於 2017-6-27 11:52 AM 發表

你都識講,言論。
咁都唔係以言入罪?
係又點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]