• 瀏覽: 5,880
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 03:10 PM 發表

飽唔親餓唔死,得一湯兩餸冇大雞三味!與國內競爭則難矣!
冇錯! 家天下!

引用:
原帖由 pptinapp 於 2017-6-27 05:02 PM 發表

2017年2月15日 - 中學文憑試(DSE)
備受關注的中史科報考人數為6377人............
反觀美加英澳紐,全世界,所有國家的所有學生,從小就有和自己歷史有關的國民教育!
香江教育界,有一大群尸位素餐,數典忘祖的 ...
新一屆教育局長必須大刀濶斧那怕虎尾春冰

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 04:22 PM 發表

但又有違港人自治呢?
如果港毒成功,還有一國兩制嗎?就算不成功,香江還可以承受幾多次佔中?
被黃絲港毒攪到真正民不聊生時, 還談甚麽港人自治?

引用:
原帖由 pptinapp 於 2017-6-27 05:14 PM 發表

如果港毒成功,還有一國兩制嗎?就算不成功,香江還可以承受幾多次佔中?
被黃絲港毒攪到真正民不聊生時, 還談甚麽港人自治?
如港獨成功便是中央出師有名時刻嘛!

港人治港50年不變此承諾是要面對全世界,泱泱大國未可輕易失信於世,除非迫不得已,即如有上述有港醞釀變天之時。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 05:52 PM 發表

如港獨成功便是中央出師有名時刻嘛!

港人治港50年不變此承諾是要面對全世界,泱泱大國未可輕易失信於世界,除非迫不得已,即如有上述有港獨醞釀變天之時。
也對,不過香港人面對政棍拉布,教棍播毒,實在難頂!

引用:
原帖由 pptinapp 於 2017-6-27 18:15 發表

但拉布狗都係選民選出來,又有乜計?

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 15:36 發表

要知道,中央貫徹鄧公遺願是要50年順利平穩過度而不想香港發生亂象,若警察與法院互相對決便形成香港大亂了。
正正是(讓香港順利平穩過度)這宏願給反中者拿來作免死金牌,心想:"吹我唔漲"。
係因為法院支持顏色革命,所以警察已經出師有名去將法院撥亂反正,講唔得上大亂

睇睇警察三萬人集會後,法官判案先開始變得“較正常”,所以如果當時警察敢動真格,班法官肯定跪低,唔會亂得乜出樣

引用:
原帖由 pptinapp 於 2017-6-27 06:15 PM 發表

那便要市民自己多些形成消毒劑了,例如以往怕事而不發聲不投票的愛港愛國的人今後要一反常態而作出行動。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-6-27 06:31 PM 發表

係因為法院支持顏色革命,所以警察已經出師有名去將法院撥亂反正,講唔得上大亂

睇睇警察三萬人集會後,法官判案先開始變得“較正常”,所以如果當時警察敢動真格,班法官肯定跪低,唔會亂得乜出樣
法官跪低啫,黃色物體會點?

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 18:36 發表

法官跪低啫,黃色物體會點?
用得政變呢招,到肯定通街都係警察,人手一長槍

經過旺角暴亂後黃色物體乜野料子,大家都清楚,警署都不敢佔。有人敢動警察一條汗毛,我就唔信會有

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-6-27 06:41 PM 發表

用得政變呢招,到肯定通街都係警察,人手一長槍

經過旺角暴亂後黃色物體乜野料子,大家都清楚,警署都不敢佔。有人敢動警察一條汗毛,我就唔信會有
立法會上班黃色物體呢?
外勢力呢?
毒媒呢?
遊行黨呢?

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-6-27 18:48 發表

立法會上班黃色物體呢?
外勢力呢?
毒媒呢?
遊行黨呢?
當然係一次過接管晒啦

從歷史睇,發動政變要成功,首先要得到軍隊支持

其次行動要快,立法,司法,傳媒要第一時間派員接管

不過現時我只係9up,睇不到發生的可能

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-6-27 06:51 PM 發表

當然係一次過接管晒啦

從歷史睇,發動政變要成功,首先要得到軍隊支持

其次行動要快,立法,司法,傳媒要第一時間派員接管

不過現時我只係9up,睇不到發生的可能
待中央出師有名時,自可一切迎韌而解啦!
呢班友只想亂香港經濟,亂人心,量佢地都唔夠膽發動政變

又要做援交賺錢,又要補處女膜等價而沽,中聯辦之流!

2047都未遲!中國又吾係等香港先有飯開。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]