• 瀏覽: 6,004
  • 回覆: 45
+2
引用:
原帖由 arloadle37 於 2017-6-26 09:47 AM 發表
支付寶,微信,銀聯,花唄,京東白條,龍支付,e融聯,拉卡拉,蘋果華為三星小米各大手機支付。。。。。

上面有位人士話信用卡安全過支付寶,我就知道抵香港科技無出路
下? 老實講手機支付唔係咩科技喎,安全性又非常低,大陸人意識低先會用,以為手機比電腦安全嘅人真係天真,識得手機系統嘅人就知咩事。信用卡pay wave係現時最快嘅交易方式,比八達通還要快,手機又慢又受制網絡同電量,根本唔可取。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-6-26 10:05 AM 發表

下? 老實講手機支付唔係咩科技喎,安全性又非常低,大陸人意識低先會用,以為手機比電腦安全嘅人真係天真,識得手機系統嘅人就知咩事。信用卡pay wave係現時最快嘅交易方式,比八達通還要快,手 ...
以為paywave安全仲天真

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 06:22 發表

三萬幾好多啊!

笑死我啊!

你老豆我每個月供樓供股養車買個仔既學前教育基金每個月〔係每個月都要止38000啦〕我一向係股市區同地産板蒲,你同我講呢D?:smile_o ...
你就係吹1982年係屯門醫院出世個名版友嘛
轉頭就俾人指出屯門醫院1990年先落成啟用
出晒名啦

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 06:22 AM 發表

三萬幾好多啊!

笑死我啊!

你老豆我每個月供樓供股養車買個仔既學前教育基金每個月〔係每個月都要止38000啦〕我一向係股市區同地産板蒲,你同我講呢D?:smile_o ...
大陸仔,
交左路保未

引用:
原帖由 Classico 於 2017-6-26 10:05 AM 發表

下? 老實講手機支付唔係咩科技喎,安全性又非常低,大陸人意識低先會用,以為手機比電腦安全嘅人真係天真,識得手機系統嘅人就知咩事。信用卡pay wave係現時最快嘅交易方式,比八達通還要快,手 ...
係唔係呀?呢瓣我唔識, 所以就唔會扮專家
不過我唔只一次聽過香港既IT專家在電視上講, 手機支付既安全度, 比用信用卡高喎,

求其搜下都搵到, 貼少少補下腦先:

感應式 (如 NFC) 手機支付的核心優勢在於擁有高度安全性,這一點對於所有手機支付方式都適用,無論是手機內建功能 (透過硬體或者軟體) 還是基於 Sim 卡的標記化功能。當使用者透過感應式支付設備進行付款,標記化設備會產生一個特殊的編碼。這個編碼會從設備傳輸到店家的感應式支付專用帳戶。信用卡卡號在行動支付過程並不會被轉移,這意味在傳統信用卡交易時才會產生卡片資訊被洩漏的情形發生並不會發生。信用卡資訊會被儲存在發行機構網路 (例如 VISA、萬事達卡)、雲端 (HCE) 或者手機上的安全元件。一個編碼僅限用於對應的該次交易,否則將會無效。如果金融犯罪者在交易途中進行攔截,也只能獲得該次交易的標記碼,而無法獲得信用卡的資訊。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-6-26 12:23 PM 發表

你就係吹1982年係屯門醫院出世個名版友嘛
轉頭就俾人指出屯門醫院1990年先落成啟用
出晒名啦
好有印象....

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 06:22 AM 發表

三萬幾好多啊!

笑死我啊!

大陸早講左意外保險無限額 ,
限額是有儲蓄投資成分既保險遮 , 你打上去既供車供樓供子女全部都不付合播
俾完保險之後羅番D錢出來就唔當非法資產轉移 ,
同入澳門賭場同台買大又買小 , 之後話自己贏的是乾淨錢有分別嗎

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-6-26 12:45 PM 發表

好有印象....
就係果隻copycat囉。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-6-26 12:39 PM 發表

係唔係呀?呢瓣我唔識, 所以就唔會扮專家
不過我唔只一次聽過香港既IT專家在電視上講, 手機支付既安全度, 比用信用卡高喎,

求其搜下都搵到, 貼少少補下腦先:

感應式 (如 NFC) 手機支付的核心優勢在於擁有 ...
你講緊NFC支付,同QR code支付差好遠喎,visa master終端有加密,令人放心,wechat 同支付寶……大家自求多福

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-6-26 02:17 AM 發表

內地人銀聯信用卡$5000美金=$38000港幣交易限制

老老實實,樓主一年俾得起38k保費?

唔怪得毒果要你地轉自僱😆😆
一年$38000,不是嘛!原來大陸人的命那麼cheap!

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-6-26 12:27 PM 發表

大陸仔,
交左路保未
你開工啦?五毛

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-26 03:30 PM 發表

我都忍唔住想笑,佢話大陸人既主人可以准佢哋用38000哦!

仲問我比吾比得起

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-26 03:30 PM 發表

原來G嬸你未買過保險😆😆

引用:

美帝APPLE PAY 俾你踩都一文不值添......

犯佐呆灣仔踩大陸軍備同樣既錯誤

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 03:55 PM 發表

你開工啦?五毛
柒頭,收皮喇!
大陸燦扮香港人

路保? 人吾笑狗都吠!

每年交幾多牌費都未知,學人扮有車!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]