• 瀏覽: 69,073
  • 回覆: 733
  • 追帖: 6
+20
好多院友都係甘答,不是中國人.

引用:
原帖由 好時年 於 2017-6-26 11:40 AM 發表

講大中庭妖做民調時,呢個係用黎推高比率的.
民調現在仲有人信嗎

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2017-6-26 12:02 AM 發表
年輕人唔認中國人好正常,鬼叫中共令人反感,係咁架啦...
好多國內落黎既年輕人,鄉音未改,都唔認係中國人,認係本土人.真係令人嘔心.

自己白癡弱智當成勇敢。

註消佢地身份證

"自我認同"改變唔到客觀事實、亦改變唔到其他人對你既看法
最終只有自己脫離現實,nothing more
咁唔想做中國人,不如及早投胎

引用:
原帖由 好時年 於 2017-6-26 11:46 AM 發表
好多院友都係甘答,不是中國人.
有D話自己係如來,有啲玩自己係先知, 有啲話自己係耶穌........

北京奧運會那會 中國拿了 48枚金牌 你就覺得好威風 你就要做中國人沾光有面子,  怎么 現在 被抓捕占中后 就 反目成仇了, 你這么便宜的 認同  不要是最好,  抗日戰爭里 應該第一個 報名去給日軍 慰安 的

你話自己係香港人都得. 因為香港屬於中國.
咁如果你唔話自己係香港人,唔通你話自己係日本人?
香港人,上海人,潮州人...
全部都係中國人

引用:
原帖由 wyeunghk 於 2017-6-26 01:54 AM 發表
無得強迫的......
唔係迫,係事實

你老闆CY黎同你講,你問我100次,我都會話自已唔係你老闆,出糧唔好搵我,“無得強迫的……”

她是什麼人,在她爸射精時已經決定了,不由她否定。
她爸若是基民,她大多在她”媽”的直腸中被當作養分吸收了,根本不是人。

引用:
原帖由 將軍抽兵! 於 2017-6-26 12:02 AM 發表
年輕人唔認中國人好正常,鬼叫中共令人反感,係咁架啦...
而家美國特郎普政府執政,好多美國人都對佢好反感,佢地應該都唔認係美國人嚟

引用:
原帖由 shu7 於 2017-6-26 09:52 AM 發表
其實, 你真係有權唔認

但,第一, 你身份上係;(唔好話你係香港人, 香港人就係中國人, 除非你唔係香港人... 就好似你夾硬話自己係美孚人唔係香港人一樣咁白痴)

第二, 人地眼中你係(唔好話香港人, 就連台灣人老美 ...
就連台灣人老美老歐都懶得同你分
老美老歐d鬼佬黑鬼,知你係華裔己經認定你係中國人,根本改變唔到

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-6-26 10:30 AM 發表

所以,呢d所謂年輕人唔認自己係中國人只係政治表達嘅一種方式,實際上咪係中國人囉,依家呢d所謂是否中國人的民調,其實政治成份居多.

例如條女話咩見到中國人在奧運成績好就認中國人,中央出左831然後佔中就唔認中國 ...
如中共係三,五,七日內冧咗檔,中國即時變做民主普選政治,有哂佢地心目中完美既民主自由人權普世價值,到時可能又會認返係中國人

不過幻想美好之餘,都要回到現實世界睇睇十幾年來忽然民主了的伊拉克,阿富泙,利比亞等國家,而家既下場係點?

引用:
原帖由 feelfreetoday 於 2017-6-25 10:07 PM 發表
點解會有人得閒問佢100次
見到樣一次都唔問

遠睇似明星   近睇吊那星

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]