• 瀏覽: 12,797
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+2

查閱霍的手提電話時,則發現他於大年初二清晨六時五十二分發出WhatsApp錄音,內容有「玩火,你……都可出嚟MK」、「大家一齊玩,你係度掟X差佬,唔知幾好玩」、「攞石頭……啲乜X掟X差佬」。

同晚較早時截查霍的警員張俊仁指,即場查聽霍的WhatsApp錄音,內容大致是「我喺旺角,呢度好多人,好多警察,叫人快啲出來,玩得好刺激」。

黃絲以為,反黃既市民,都一定係擁護中共,支持六七暴動,支持警察濫用暴力,支持藍絲打人。所以黃絲贊成以暴易暴,認為旺角暴徒掟磚放火係合理既。

黃絲唔明白,其實市民係反對一切暴力

黃絲將他人既暴力,嚟合理化自己既暴力,其實非常幼稚,最重要係失去咗道德基礎。

暴力除咗要承擔法律後果之外,亦令黃絲同大眾市民越行越遠。市民對黃絲反感,最終只會令支持犯民既人越來越少。犯民唔同暴力切割,等如自掘墳墓。

新聞來源連結:
http://std.stheadline.com/daily/news-content.php?id=1617288&target=2

黎指暴徒使用暴力手段,在旺角十五處地方撬磚頭、拆路牌,更以有釘的木卡板、木棍肆意攻擊警員及記者,「呢種暴力行為歷歷在目,點可以講為合理性嘅東西,用『革命』呢兩個字呢?」他不排除事件是預先策劃 ,「當晚見到有客貨車運載物資到現場,又見到網上有人呼籲,估計當日有暴徒響應號召到場。」

黎棟國表示,傷得最重的是一名警民關係組警長,「佢長期做警民關係工作,接觸好多青少年」,黎曾探望該警員,「佢第一句同我講康復之後,一定會重新投入工作,繼續接觸、扶助年輕人。」黎坦言,警務人員除執法外,背後有更崇高理想,「使到香港下一代能夠為社會建設,持續發展美好家園。」

http://std.stheadline.com/yesterday/loc/0214ao01.html

掟磚頭當玩,城邦人渣

廢青唔死都冇用

廢話之王扮公義嘅香土傑青即時潛水。

引用:
原帖由 再去打老虎 於 2017-6-25 04:07 PM 發表
廢話之王扮公義嘅香土傑青即時潛水。
「佢長期做警民關係工作,接觸好多青少年」,黎曾探望該警員,「佢第一句同我講康復之後,一定會重新投入工作,繼續接觸、扶助年輕人。」

廢青慚唔慚愧?

引用:
原帖由 sohotabc 於 2017-6-25 04:06 PM 發表

d官佔中唔重判玩大咗個膽
瘋狂用鐵馬撞擊立法會玻璃大門,損毀令立法會用幾十萬維修,而被告竟然係判社會服務令兼唔駛賠償

https://www.youtube.com/watch?v=N3Gy-qSIqnQ

引用:
原帖由 sohotabc 於 2017-6-25 04:06 PM 發表

d官佔中唔重判玩大咗個膽
十分同意。

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 03:54 PM 發表

查閱霍的手提電話時,則發現他於大年初二清晨六時五十二分發出WhatsApp錄音,內容有「玩火,你……都可出嚟MK」、「大家一齊玩,你係度掟X差佬,唔知幾好玩」、「攞石頭……啲乜X掟X差佬」。

同晚較早時截查霍的警 ...
依件事最錯既就係法官縱容暴力
果班廢青黃絲就只係用完即棄既棋子
貪玩完以為乜責任都唔駛負

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-6-25 04:18 PM 發表

瘋狂用鐵馬撞擊立法會玻璃大門,損毀令立法會用幾十萬維修,而被告竟然係判社會服務令兼唔駛賠償
當法官處事不公,就好難令人尊重,即使把口唔蔑視,心裡都唔會信服。

引用:
原帖由 買乜股好 於 2017-6-25 04:38 PM 發表

依件事最錯既就係法官縱容暴力
果班廢青黃絲就只係用完即棄既棋子
貪玩完以為乜責任都唔駛負
以前既教師,社工,記者,律師都係令人尊敬既人
但佔中之後,呢班垃圾全部令人鄙視!
而家既法官...........

咁有晒証據有冇查埋佢whatsapp 谷啲人?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2017-6-25 04:56 PM 發表
咁鬼似d唔文明既地方發生的事 怪味!
黃絲一向唔文明
集體違法仲點文明?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]