• 瀏覽: 12,814
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+2
捉7d仆街去踎監啦!

引用:
原帖由 Df21d 於 2017-6-25 10:04 PM 發表
不能放生!
其實對暴徒嚟講,放生或輕判都只會害咗佢

引用:
原帖由 阿努阿圖阿圖 於 2017-6-25 10:08 PM 發表
捉7d仆街去踎監啦!
暴力冇任何藉口
一定要判阻嚇性刑罰

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 04:10 PM 發表
「佢長期做警民關係工作,接觸好多青少年」,黎曾探望該警員,
「佢第一句同我講康復之後,一定會重新投入工作,繼續接觸、扶助年輕人。」
廢青慚唔慚愧?
呢位就係警長黃樂安 !

附件

警長黃樂安受傷倒地.jpg(59.19 KB)

黃絲不嬲冇個好人

黃絲根本唔係人, 只係反社會害蟲

引用:
原帖由 買乜股好 於 2017-6-25 04:38 PM 發表

依件事最錯既就係法官縱容暴力
果班廢青黃絲就只係用完即棄既棋子
貪玩完以為乜責任都唔駛負
當初法官都只是想比個改變自身的機會比年輕人,但年輕人吳令情,愈玩愈大!

引用:
原帖由 gblsf4 於 2017-6-26 12:14 AM 發表
黃絲根本唔係人, 只係反社會害蟲
他們只是熱血到吳用腦去思考個後果的單純人士!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 03:54 PM 發表

查閱霍的手提電話時,則發現他於大年初二清晨六時五十二分發出WhatsApp錄音,內容有「玩火,你……都可出嚟MK」、「大家一齊玩,你係度掟X差佬,唔知幾好玩」、「攞石頭……啲乜X掟X差佬」。

同晚較早時截查霍的警 ...
只要反政府,就是犯民的朋友,無需講求什麼道德基礎,所以犯民永遠不會放棄使用暴力。

有晒証據都輕判就是專業失得

引用:
原帖由 lckis 於 25-6-2017 04:52 PM 發表

以前既教師,社工,記者,律師都係令人尊敬既人
但佔中之後,呢班垃圾全部令人鄙視!
而家既法官...........
屎,全部都是屎

根本成班都係烏合之眾,  最好拉Q哂去坐監 !

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 09:07 PM 發表

犯民永遠只識抗爭,以為靠惡,中共就會怕佢。

民主如果附送暴力同違法,市民又點會信任咁既民主呢?
大多數理性又清醒0既市民係唔信犯民呢一套, 但他們都是沉默一族.

出黎搞事果班係受左洗(洗腦),入了邪,非常活躍,又自以為代全晒全港人發聲.

越多人被告越多生意

明白無?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-6-25 04:18 PM 發表

瘋狂用鐵馬撞擊立法會玻璃大門,損毀令立法會用幾十萬維修,而被告竟然係判社會服務令兼唔駛賠償
x2

破壞公物,唔需要負責任

假髮人係有意咁樣判,間接鼓勵年輕人加入反社會份子行列,衝擊建制

搞文革需要執法、司法配合

幸好釋法之後,假髮人暫時清醒少少

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]