• 瀏覽: 12,816
  • 回覆: 165
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 H-KBoy 於 2017-6-25 07:33 PM 發表

法官是自我毀滅形象,與人無尤。本來撲滅罪行、打擊犯罪是司法界責無旁貸的職責,現在卻反其道而行之,許多不法分子到了庭上是高高舉起、輕輕放下,久而久之就形成一個低代價犯罪的錯覺,令香港法治受到無可逆轉的 ...
如果法官真係公正既,冇可能輕判。
為社會著想,為暴徒著想,都應該重判。

引用:
原帖由 kenneth6 於 2017-6-25 07:50 PM 發表

仆街黃絲損民幾時有報應?

單憑呢一點,市民都唔應該再支持犯民!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 04:10 PM 發表

「佢長期做警民關係工作,接觸好多青少年」,黎曾探望該警員,「佢第一句同我講康復之後,一定會重新投入工作,繼續接觸、扶助年輕人。」

廢青慚唔慚愧?
廢青吾會面對現實, 話呢啲一定係老作

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 08:33 PM 發表

如果法官真係公正既,冇可能輕判。
為社會著想,為暴徒著想,都應該重判。
教法官量刑

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 03:56 PM 發表
黎指暴徒使用暴力手段,在旺角十五處地方撬磚頭、拆路牌,更以有釘的木卡板、木棍肆意攻擊警員及記者,「呢種暴力行為歷歷在目,點可以講為合理性嘅東西,用『革命』呢兩個字呢?」他不排除事件是預先策劃 ,「當晚見到有客貨車運載物資到現場,又見到網上有人呼籲,估計當日有暴徒響應號召到場。」

黎棟國表示,傷得最重的是一名警民關係組警長,「佢長期做警民關係工作,接觸好多青少年」,黎曾探望該警員,「佢第一句同我講康復之後,一定會重新投入工作,繼續接觸、扶助年輕人。」黎坦言,警務人員除執法外,背後有更崇高理想,「使到香港下一代能夠為社會建設,持續發展美好家園。」
警隊阿Sir除暴安良,勞苦功高 !

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 08:25 PM 發表

以前民主黨仲會講吓和理非非
但畀激進派笑佢地冇用,開始驚被邊緣化,驚年輕支持者流失,但又明知暴力冇出路,立場尷尬。
其實同中共角力,暴力點會有出路?最後只會自絕於民,成為一群爛仔。
唔係同中共角力.....邊九個咁L 無聊同人去角力, 你打我,我打你係西人一向手段, 犯民就係以"西人之心度中共之福".

係時候反觀返"民主自由"係咪由"暴力開始, 或者要有暴力源素?

如果要自毀家園, 咁係咪創建左個民主地獄?

生活好L 辛苦0既民主? 日日驚槍擊0既自由?

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 08:34 PM 發表

單憑呢一點,市民都唔應該再支持犯民!
咁支持乜最好

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2017-6-25 06:12 PM 發表

宋立功講得啱,香討黃絲一能樣,成日去投訴版投訴,搞到以為惡版主就怕佐佢地。
佢地好多賊喊捉賊

判處呢d煽動暴亂的教唆犯死刑!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 06:52 PM 發表

點包庇都冇用
犯法就係犯法,暴力就係暴力,點講都站唔住腳
公道自在人心,越包庇,市民反彈越大,只會令更多人對犯民反感
法律界人士都唔係執法者,點樣包庇

引用:
原帖由 kenneth6 於 2017-6-25 07:55 PM 發表

毒媒政棍二十年洗腦無人理,

搞到好多人都有經變左反社會人格

佢地係覺得反一啲社會上覺得好既事,

就覺得自己睇得好通透,

高人一等咁

咩都反反反
1. 年輕人缺乏自信和安全感,喜歡埋堆,渴望被人認同,愛跟風,無獨立思考能力,容易受人影響,人云亦云。加上FB收窄資訊,毒媒要洗腦輕而易舉。

2. 黃絲性格容易不滿,難以容忍社會的問題,相信一切問題來自制度及管治者,只看到他人的缺點,寬己嚴人,充滿仇恨,渴望消滅對方。最後形成反社會人格。

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 05:03 PM 發表

黃絲一向唔文明
集體違法仲點文明?
咁嘅仆街仲有人想左搬右搬,
的確為反而反,正契弟!

死狗官、公淫黨、肥佬黎助紂為虐,應該死佢地先

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-25 05:23 PM 發表
【「佔中」判刑過輕導致暴力升級】

城市大學法律學院副教授梁美芬亦稱,法庭對在佔領運動期間犯事的人判刑過輕,令年輕人覺得「社會上有人怕咗佢哋」,犯事亦不用付上太大的代價,是導致本港激進示威者漸趨暴 ...
假如判刑過輕的話,律政司自然會上訴,有嗎?

要勞教!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]