• 瀏覽: 2,612
  • 回覆: 24
大陸超市門口麵包店不是特別高級的那種,16蚊個腸仔包,港燦不要再小看大陸人了

我大陸小區門口間面包心語又系貴到咩甘,但依然排晒隊來買。

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-6-25 12:34 發表
我大陸小區門口間面包心語又系貴到咩甘,但依然排晒隊來買。
排隊的仲要係好多媽媽帶小孩買,證明一般百姓消費力已不弱,很多香港人還是不相信的,所以有圖有真相,16蚊的包有幾多港燦食得起心照

我內地間樓小區附近有間港式茶記,仲貴過香港起碼一成,成六十蚊人仔個雜排飯........

但人地根本唔憂做,旺到飛起

很多在大陸的這些知名品牌的面包連鎖店 是台灣人開的

哩幾年深圳飮食業真系發展的好快,由以前有張台有張櫈,有得食就算,到以家拼裝修,拼創意,拼食材,加上網絡宣傳,真系令人咋舌,第一次去歡樂海岸,1979哩D地方去食野,真系有大鄉里出城的感覺,再望下香港,飮個茶仲要幾十人企系門口拿住張飛仔系度傻等,真系唔知講咩好

引用:
原帖由 galigali 於 2017-6-25 11:58 AM 發表
大陸超市門口麵包店不是特別高級的那種,16蚊個腸仔包,港燦不要再小看大陸人了
典型陸豬思維!

以為食個16蚊個腸仔包就了不起!

唔知係唔係我啲錯覺,總覺得係十六蚊兩個腸仔包

引用:
原帖由 galigali 於 2017-6-25 12:40 PM 發表

排隊的仲要係好多媽媽帶小孩買,證明一般百姓消費力已不弱,很多香港人還是不相信的,所以有圖有真相,16蚊的包有幾多港燦食得起心照

吾係大陸人有錢!

係你特別窮好似未見過世面咁!

大陸有名你叫萬稅國!

我印傭都成日去大家樂吃套餐啦!

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-6-25 01:52 PM 發表
哩幾年深圳飮食業真系發展的好快,由以前有張台有張櫈,有得食就算,到以家拼裝修,拼創意,拼食材,加上網絡宣傳,真系令人咋舌,第一次去歡樂海岸,1979哩D地方去食野,真系有大鄉里 ...

香港因為連茶餐廳阿姐都萬幾蚊,基本上所有餐廳消費得起而且可以去日韓玩!

而深圳服務員仲係三幾千仲要享受吾到深圳福利所以⋯其實歡樂海岸好多香港人臺灣人及曰本人消費,你冇流意姐!

唔係嗎?
我响沃爾瑪都仲搵到6蚊一大排包,要兩個人分
平有平食,貴有貴食姐

你冇睇錯...........個名已經話左你聽....雙響炮.....
一個8字形既包....上下各有一條腸......
上邊係茄汁....下邊係黃芥辣........

引用:
原帖由 galigali 於 2017-6-25 11:58 AM 發表

你真係好𨶙窮!而家香港隨便去一間麵包鋪買嘢,都係十幾蚊啦!

連屯市廣場大堂廿幾蚊個都大把人買啦!

你條窮𨶙去一田睇下D價錢,大把公屋師奶搶住買

大陸D香腸用D咩混肉仲敢食...
        送都唔食...

都係果句,大陸咁好你地就死返大陸啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]