• 瀏覽: 1,577
  • 回覆: 7
+2
大陸農村路邊車仔小販檔都用電子貨幣啦,港燦成日笑人,知道點比錢嗎?唔識?請教大陸農民吧
有圖有真相

引用:
原帖由 galigali 於 2017-6-25 11:45 發表
大陸農村路邊車仔小販檔都用電子貨幣啦,港燦成日笑人,知道點比錢嗎?唔識?請教大陸農民吧
有圖有真相

大陸咁多假鈔, 農民都唔收現金啦

引用:
原帖由 Bee2016 於 2017-6-25 11:51 發表
大陸咁多假鈔, 農民都唔收現金啦
明顯你是港燦啦

其實對於我呢啲小市民,香港唔流行電子支付咪用現金;國內流行,返到去咪用微信支付,相反人地來香港,唔準備現金,係對香港唔了解,香港係固步自封啲,人地一個支付系統,因為係國產就上岡上線,真係唔覺啲人思想有幾開放,但倒轉頭話人地農夫不如,咁講又覺得對農夫唔公道…

引用:
原帖由 galigali 於 2017-6-25 11:45 AM 發表
有圖有真相7011909

你知吾知大陸根本就一個大豬圈!

佢哋連去香港旅遊都要分區辦簽證,發達D一週一行,再其次就,最弱既團簽!

而佢哋出境外消費連信用卡都開始受限制!

而你呢個白痴不但不同情你同胞而且仲拿留守兒童老人最受害民工來取笑香港人!

你真係吾係人!

連圈內用qr曲二維條碼作電子支付都吹餐飽

日本仔發明來記錄車件軟件程式都可以拿來吹!

記住吾好歧視低層尢其拿大陸農民去暗諷第三者!好明顯係大陸仔先會有呢種行為

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 11:45 發表

佢哋連去香港旅遊都要分區辦簽證,發達D一週一行,再其次就,最弱既團簽!

而你呢個白痴不但不同情 ...
你知道為什麼有自由行嗎?人哋依家去外國比錢係用支付寶的,等於用現金,仲用信用卡?你有無錢還卡數呀,港豬叫人做大豬圈

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 11:45 發表

而你呢個白痴不但不同情 ...
自由行是想當日香港經濟仆曬街,叫亞爺開放大陸人來港消費救香港經濟的,現在過橋抽板,香港就係多得有你哩班含家產,睇下香港經濟點死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]