• 瀏覽: 3,608
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 hy3161 於 2017-6-26 03:52 PM 發表

吾好怪他,有腦就吾會做黃絲啦。
基本上藍絲智商低早已嗅出香港!

尤其是幾萬人公然侮辱猶太人,又公然對住同樣係藍絲既主師又係女人既鼠王芬高乎吊老母公然侮辱女性

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-26 03:14 PM 發表

我就是問為什麼可以這樣?香港政府為何又不規定不可用現金買樓?
咦,你叫人帶現金唔用電子貨幣喎,而家又唔認?

引用:
原帖由 ss99 於 2017-6-26 04:11 AM 發表
/所以我覺得電子手機支付是富人控制窮人資產的手段!//
係掉轉, 你真係唔明
信用卡既收費好貴, 商戶要租卡機, 每蚊交易都要俾卡公司抽水
八達通一樣
但係微訊支付接近零收費

多謝師兄提供《弱智人士俾人賣佐仲要幫人數錢既人辦》

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-26 04:20 PM 發表

咦,你叫人帶現金唔用電子貨幣喎,而家又唔認?
你再看多一次標題先啦!你理解力太差,大陸一定無得做閱讀理解題!

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-6-26 04:03 PM 發表

基本上藍絲智商低早已嗅出香港!

尤其是幾萬人公然侮辱猶太人,又公然對住同樣係藍絲既主師又係女人既鼠王芬高乎吊老母公然侮辱女性

猶記得藍絲大叫[中大校監]快點下台!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-26 06:44 PM 發表

你再看多一次標題先啦!你理解力太差,大陸一定無得做閱讀理解題!
哦,你以為講為何殺人用刀唔用槍,就唔算教唆殺人?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-26 07:16 PM 發表

哦,你以為講為何殺人用刀唔用槍,就唔算教唆殺人?
吓!原來大陸人來港買樓是犯法的嗎?大陸幾時立的法?那麼,淘X, 搜F那些,應刪了港樓廣告喎!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-6-25 09:09 AM 發表

哈哈……

樓主你响香港買樓,做咩唔嘟八達通呢?

連支票都慳返😂😂😂
我買一手樓,錄咭付訂,賺了十幾萬積分,用來買家私,正到呀!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-26 11:28 PM 發表

吓!原來大陸人來港買樓是犯法的嗎?大陸幾時立的法?那麼,淘X, 搜F那些,應刪了港樓廣告喎!
哈哈,以為九噏可以洗脫教唆犯罪罪名? 唔止中國,連美國攜帶大量現金出入境不作申報都係犯法。

http://www.ntdtv.com/xtr/b5/2016/07/11/a1275477.html

新唐人2016年07月11日訊】目前正值暑期旅遊季節,中國遊客因攜帶現金未能如實申報,遭沒收或被罰款之事時有發生。美國出入境攜帶現金的相關規定早已出臺,近日為了幫助各國民眾瞭解出入境美國攜帶現金規則,美國海關及邊境保衛局(CBP)再次發布公告,希望能引起人們的注意,並廣而告之,避免帶來不必要的麻煩和損失。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-26 11:55 PM 發表

哈哈,以為九噏可以洗脫教唆犯罪罪名? 唔止中國,連美國攜帶大量現金出入境不作申報都係犯法。
下次唔好用 新X人 連結啦。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-26 11:55 PM 發表

http://www.ntdtv.com/xtr/b5/2016/07/11/a1275477.html

新唐人2016年07月11日訊】目前正值暑期旅遊季節,中 ...
我邊一句是教唆?

為何個山d山泥要冧下來壓死人?

咁難道是教唆山泥冧下來壓死人?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-27 03:04 PM 發表

我邊一句是教唆?

為何個山d山泥要冧下來壓死人?

咁難道是教唆山泥冧下來壓死人?
唔知你點知大陸人帶大量現金落黎香港買樓,事實香港法例要求地產經紀舉報呢類交易為懐疑洗錢交易,再由警方調查疑犯是否干犯洗錢罪行,根據法例,地產經紀不作出舉報是失德行為,有可能被釘牌。

你如果是地產經紀就是犯法,在網上宣傳帶大量現金過境買樓可能涉及不誠實使用電腦罪。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]