• 瀏覽: 13,003
  • 回覆: 44
仲講,拿拿聲買機票啦

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-24 09:16 PM 發表
http://travel.ulifestyle.com.hk/DetailNews.php?id=ADgRYREtA3MMLw&p=1
從 2006 年所修訂嘅 BNO,裏面清楚講 BNO 持有人如果連續逗留英國 5 年,5 年內唔超過 450 日離開英國,BNO 便可 upgrade BC(British Citi ...
連續逗留英國 5 年,5 年內唔超過 450 日離開英國 還算是少少限制?
你不如講一般 BNO 持有人如何突破這些限制。你唔好話一般 BNO 持有人都係有錢、有權、有勢呀!

可惜如果冇合理理由逗留,佢最多俾90日你
仲有讀書果d唔計,一定要投資or打有技術/專業要求既工

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-6-24 09:32 PM 發表
仲講,拿拿聲買機票啦
x2

死快啲

今次你冇錯,咁你仲唔快d移民過去?

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-24 09:16 PM 發表
http://travel.ulifestyle.com.hk/DetailNews.php?id=ADgRYREtA3MMLw&p=1
從 2006 年所修訂嘅 BNO,裏面清楚講 BNO 持有人如果連續逗留英國 5 年,5 年內唔超過 450 日離開英國,BNO 便可 upgrade BC(British Citi ...
知道消息後以為執到寶既highbury六四已經係漏夜乘英航回歸"祖國",請落機報平安,450 日後見(如果無俾人遞解出境)

洗鬼五年. 你有BNO, 英國政府又請你打政府工(Crown service), 即時有得入藉.

問題係請唔請.

另外申請費一千一百二十一鎊. 係鎊呀記住.

其實呢, 你有無 BNO 都好, 申請條件都係五年合法留係英國, 離開英國不超過450日, 同過去十二個月離開英國不超過 90 日.

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-6-24 09:32 PM 發表
仲講,拿拿聲買機票啦
冇錢貨船又怕暈船浪

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2017-6-25 12:09 AM 發表

冇錢貨船又怕暈船浪
叫山本大佐游水過去😆😆

你入英國做公民又點?
乜你係白人咩......

唔係去到以為有平等對待咁on9呀?

真唔真都唔關傻西樓主事,佢根本無bno,而且佢係佢口中所講新香港人死蝗蟲~

樓主唔怕, 無 BNO 都入到藉. 條件一樣都係合法居留五年, 唔可以離開英國本土 450 日, 另最近一年內唔可以離開超過 90 日.

唔好比樓上嚇親. BNO 唔係好重要架jar. 無你識英文咁重要架.

如果咁易,大butt裂癲海外公民賤蛙就唔使去火星啦

引用:
大陸大把有錢人有攞到美籍歐籍,使銀有BNO 咩。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]