• 瀏覽: 91,962
  • 回覆: 1,085
  • 追帖: 12
+19
同大陸呢講野都廢X事,最L好唔好嚟,攪到民怨甘大,香港人忍左甘多年算係甘,有邊個國家唔係吊吊貢

引用:
原帖由 s.s.f.c. 於 2017-6-29 12:59 AM 發表

係有西人對號入座啫!!
請你解釋吓點樣對號入坐?

大陸好多嘢都係投石過河,見步行步。發達國家講制度,有規有矩。

國家印金錢可以無限印,一句唔準出口外匯,全部要聽話,市場經濟,做錯用行政手段再做。

妨如一國2制,可以用金手指,正宗玩晒。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-6-29 01:09 AM 發表

請你解釋吓點樣對號入坐?
有西人對號入座咪就係有西人對號入座咁簡單!
至於對號入坐點解?唔識喎!乜叫對號入坐呢吓?

引用:
原帖由 s.s.f.c. 於 2017-6-29 10:30 AM 發表

有西人對號入座咪就係有西人對號入座咁簡單!
至於對號入坐點解?唔識喎!乜叫對號入坐呢吓?
唔識?唔識你又講!
原來係鸚鵡學舌。

引用:
原帖由 swerner 於 2017-6-29 01:07 AM 發表
同大陸呢講野都廢X事,最L好唔好嚟,攪到民怨甘大,香港人忍左甘多年算係甘,有邊個國家唔係吊吊貢
一句話,忍得咁辛苦點解唔走?
你懂的,別自打嘴巴吧

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-6-29 10:50 AM 發表

唔識?唔識你又講!
原來係鸚鵡學舌。
『對號入座』就知係乜,
至於 對號入坐 係乜泥呢吓?
學好中文先喇!豬西!!

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2017-6-29 17:11 發表

一句話,忍得咁辛苦點解唔走?
你懂的,別自打嘴巴吧
俾人吊得最好唔嚟

大陸電子貨幣係好方便,但你而家去旅行喎!即係香港人帶八達通去歐洲搭唔到車,然後笑歐洲落後唔用得八達通啊?
成日帶著自己郷下去旅行,又要當地人就哂你先係問題啊!

引用:
原帖由 slk2xx 於 2017-6-25 07:58 AM 發表

你諗都唔使諗 嗰班人根本係唔想納稅 所以先停留係 現金支付
無錯

引用:
原帖由 ccto14 於 2017-6-24 10:44 PM 發表

歐美人仕一向慣用信用卡,唔知來港無現金又討唔討厭?
你都膠膠地,人地會唔會話香港人唔用信用卡無知?

將來進入電子貨幣世界,係控制世界的背後勢力嘅一個策略,世界多數人只會被他們上下其手、壓炸更多、更容易。中國人亦會不能倖免。

引用:
原帖由 speakingdoll 於 2017-6-29 09:14 PM 發表
大陸電子貨幣係好方便,但你而家去旅行喎!即係香港人帶八達通去歐洲搭唔到車,然後笑歐洲落後唔用得八達通啊?
成日帶著自己郷下去旅行,又要當地人就哂你先係問題啊!
帶住自己郷下去旅行,不如唔好旅行
係翻係自己郷下旅行仲好啦

追蹤到,但你知邊個用咩?唔好咁弱智好無。

我始終覺得用現金係最實際~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]