• 瀏覽: 5,161
  • 回覆: 36
頭先新聞講,香港真係乜都慢過人

利申,男

港府,港人根本就大落後

香港比較進步,受反歧視條例監管,亦有平等機會委員會監察,確保唔理任何性別,都唔會特別設立車廂將佢地隔離。

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-6-23 09:40 PM 發表
香港比較進步,受反歧視條例監管,亦有平等機會委員會監察,確保唔理任何性別,都唔會特別設立車廂將佢地隔離。
咁日本呢?有普選有自由生活又進步,點解日本又有女性車廂?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2017-6-24 11:46 AM 發表

日本勁多咸濕佬囉

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2017-6-24 11:46 AM 發表

日本男人係狗公

港鐵迫到連車都入唔到,仲點設立女性專用車箱

就好似辱警罪,如果人人都會尊重他人同警察,跟本唔洗立呢啲法例。

香港女性如果較少被騷擾就唔洗急住整女性專用車箱,否則男性又會話性別歧視。關愛座都咁多爭拗,女性專用車廂相信都會引起爭議。

女性專用車廂,有優點亦有缺點,並唔係先進嘅代名詞。

印度需要多點.......

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2017-6-23 08:15 PM 發表
頭先新聞講,香港真係乜都慢過人

利申,男

大陸口號宇宙第一加上五毛推波助攔!

搞定D隨地大小便通街小偷拐賣兒童先啦!

華人恥辱世界笑話!

引用:
原帖由 x747x 於 2017-6-24 11:00 PM 發表
就好似辱警罪,如果人人都會尊重他人同警察,跟本唔洗立呢啲法例。

香港女性如果較少被騷擾就唔洗急住整女性專用車箱,否則男性又會話性別歧視。關愛座都咁多爭拗,女性專用車廂相信都會引起爭議。

女性專用 ...

國情需要啊!廣州太多中國大陸既黑人兄弟啦!而且免簽證入境

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 25/6/2017 02:40 發表

國情需要啊!廣州太多中國大陸既黑人兄弟啦!而且免簽證入境

我上廣州坐地鐵,都無乜見過黑人,你去嗰個廣州係喺夢境入面還是幻想入面?

引用:
原帖由 x747x 於 2017-6-25 05:17 AM 發表

我上廣州坐地鐵,都無乜見過黑人,你去嗰個廣州係喺夢境入面還是幻想入面?
星期日去維園,你咪覺得香港賓人多過華人。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-6-25 05:17 AM 發表

我諗師兄小去三元里、機場路、或河南一帶,批發巿場大把黑人。

引用:

可見日本問題非常嚴重!!
才有此必要!設立女性車廂。

日本亦專門有【痴漢】一詞,
你還要替日本人解釋一下嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]