• 瀏覽: 4,840
  • 回覆: 34
香港現在只需區區 每尺2萬 這麼便宜 就買到,

全港9成半人仕絕對買得起, 有的更是多層在手

如不是 偉大的梁特 , 每尺肯定過 10萬

希望 偉大的梁特 盡早 升任 人大主席, 為全世界 做福

中國 沒奉行 言論自由, 既然 "愛黨人士"  支持 黨 就 必然 同樣要 支持 這政策
所以 限制 她們 言論自由 就是對她們 立場的 尊重!, 請大家 尊重 她們! 這樣她們才會感到  榮耀!
梁狗上任前話房屋係重中之重,決心攪好。
去完天津返到香港,又大大聲話香港人要住好D!

點知五年任期屆滿,咩都做唔到,仲要差過以前。
五毛死唔切咁走出嚟賴三賴四,
又話反對派阻住地球轉、又話無梁狗D辣招樓價會更高,....
總之賴地硬!

其實反對派全世界都有,梁狗上任前都有,佢一早知。
現在係:輸咗波,賴對方龍門擋住晒!

十五
引用:
原帖由 lampho 於 2017-6-18 10:28 AM 發表
梁狗上任前話房屋係重中之重,決心攪好。
去完天津返到香港,又大大聲話香港人要住好D!

點知五年任期屆滿,咩都做唔到,仲要差過以前。
五毛死唔切咁走出嚟賴三賴四,
又話反對派阻住地球轉、又話無梁 ...
維基一下才好出來亂吠
2015-2017上半年新落成的公屋有超過三萬伙, 包括朗晴, 朗善, 安達, 沙頭角, 寳鄉, 洪福, 祥龍圍, 水泉澳, 怡明和鯉魚門邨等等...
而2017年至2028年會有舊公屋重建加上新公屋落成超過十五萬間, 包括蘇屋, 海盈, 石硤尾, 秀茂坪, 白田,東頭, 明華, 大窩口, 火炭, 欣田, 安泰, 迎東, 葵翠, 寶石湖, 粉嶺, 鑽石山, 屯門, 以東, 牛池, 碩門, 彩虹, 滿東, 深旺, 油麗, 連翠邨等等...
唔係朱老千班仆街阻收地, 根本唔使搞咁耐。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-19 06:22 PM 發表
十五
維基一下才好出來亂吠
2015-2017上半年新落成的公屋有超過三萬伙, 包括朗晴, 朗善, 安達, 沙頭角, 寳鄉, 洪福, 祥龍圍, 水泉澳, 怡明和鯉魚門邨等等...
而2017年至2028年會有舊公屋重建加上新 ...
嘩!每年得萬幾咁多多……樓價高高高。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-19 06:22 PM 發表
十五
維基一下才好出來亂吠
而2017年至2028年會有舊公屋重建加上新 ...
咪又係同一錯誤!
猛話梁狗幾咁努力,唔理結果幾咁差!咪亂吠啦!
你數咗咁多公屋,一句講晒,未夠!
如果努力就得,唔使睇結果,任何人都可以做特首。

引用:
原帖由 lampho 於 2017-6-19 06:49 PM 發表

咪又係同一錯誤!
猛話梁狗幾咁努力,唔理結果幾咁差!咪亂吠啦!
你數咗咁多公屋,一句講晒,未夠!
如果努力就得,唔使睇結果,任何人都可以做特首。
政府內部有指引在新界收一棵樹, 上限只可賠償5萬元, 朱老千唆擺橫洲居民開天殺價要十萬, 唔通都照賠? 你當CY政府傻的嗎?
傾唔掂就唯有先起住4000間, 但有白痴信條老千都唔信政府, 令老千可得8萬票高當選已完, 真係幾努力都冇用啦

引用:
原帖由 20168 於 2017-6-19 06:27 PM 發表

嘩!每年得萬幾咁多多……樓價高高高。
你估砌積木牙?
全港其他舊公屋改建增加數量, 你估插香麼, 水, 電, 煤交通配套事小, 過到老千政渣嗰關先最難, 來年至2028年將有十五萬間新公屋落成, 唔使計嘅?
再講, 買得起樓的人同申請公屋的人是同一批人嗎?

就算梁特上台控制哂行政司法立法都唔係話一簽名D樓起哂出尼嫁

何況你唔睇下成個香港幾多人同佢搗亂?

問下你良心,梁特有冇盡力起樓先?

唔俾填海
唔俾開發郊野公園
唔俾市區盲搶地插針

住得差香港人無所謂
最緊要係維持七成郊野公園面積
延續香港人的驕傲!!!!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-19 08:47 PM 發表

你估砌積木牙?
全港其他舊公屋改建增加數量, 你估插香麼, 水, 電, 煤交通配套事小, 過到老千政渣嗰關先最難, 來年至2028年將有十五萬間新落成, 唔使計嘅?
再講, 買得起樓的人同住申請公屋的人是 ...
先學認字,再學句子。

引用:
原帖由 20168 於 2017-6-20 01:59 AM 發表

先學認字,再學句子。
有人想改善香港的住屋問題, 將香港打造成人人有屋住的社會, 但招來攻擊和抺黑, 也招來不對的人來港搶樓;
有人只懂攻擊和抺黑, 阻政府收地建屋, 但阻不了不對的人來港搶樓, 卻嚇走了對的人去移民;
最可笑是有人信老千也不信政府, 看不見真實狀況

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-19 08:47 PM 發表

你估砌積木牙?
全港其他舊公屋改建增加數量, 你估插香麼, 水, 電, 煤交通配套事小, 過到老千政渣嗰關先最難, 來年至2028年將有十五萬間新落成, 唔使計嘅?
再講, 買得起樓的人同申請公屋的人是 ...

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-20 08:49 AM 發表

有人想改善香港的住屋問題, 將香港打造成人人有屋住的社會, 但招來攻擊和抺黑, 也招來不對的人來港搶樓;
有人只懂攻擊和抺黑, 阻政府收地建屋, 但阻不了不對的人來港搶樓, 卻嚇走了對的人去移 ...
即係共產黨呃農奴講擁地有田。大鑊飯大躍進……差無幾!
結果抵死友囉,蠢嘛。
香港人有睇歷史既。

引用:

你估砌積木牙?
全港其他舊公屋改建增加數量, 你估插香麼, 水, 電, 煤交通配套事小, 過到老千政渣嗰關先最難, 來年至2028年將有十五萬間新公屋落成, 唔使計嘅?
再講, 買得起樓的人同申請公屋的人 ...
始終在某群人眼中
社會規劃好似simcity, cities skyline一樣
想起樓同拆樓都係left click就OK

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-20 08:49 AM 發表
有人只懂攻擊和抺黑, 阻政府收地建屋, 但阻不了不對的人來港搶樓, 卻嚇走了對的人去移 ...
講來講去咪又係賴其他人阻住囉!
阻力就梗有架,叻人就係阻力底下完成目標。

梁狗同五毛嘛,在阻力面前只係埋怨,點會成功?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]