• 瀏覽: 7,895
  • 回覆: 87
引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-16 09:48 PM 發表

對香港人來說, 邪惡的共慘黨是 大敵, 但更大 的敵人其實 是 奴性

只要 奴性一日 不除, 即使打到了共慘黨這個屠夫, 還是會有另一個屠夫

要是七百萬港人的 奴性盡除, 那共慘黨亦無法再在香港作 ...
嗱,你要以身作則示範點樣去除奴性喇!你去上訪啦,去制裁啦!成功咗,D人就會清醒㗎喇!快D去喇!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-16 10:10 PM 發表

嗱,你要以身作則示範點樣去除奴性喇!你去上訪啦,去制裁啦!成功咗,D人就會清醒㗎喇!快D去喇!
老兄,你儍的嗎?他們只會講係唔會做,做就梗係啲蠢人做啦。況且,有很多這類人根本就係有外國居留權的人,香港點死都唔關佢地事,這種人香討十分多。他們可以點講都得,但你叫佢地去做?他們所講的就是美國所做的一套,話民主自由係最好,而且還慫恿當地的人去暴力爭取,最後當然係變成一個戰亂、民不聊生的地方啦。不過,對於這班人來說,你認為對佢地有何影響?但我們這些香港人就不同,要犧牲現有的安定的生活,去換取民不聊生的生活,你認為大家會願意嗎?

那班人成日講埋啲紙上談兵的理論,只因為他們根本唔會以香港為家,那會關心香港真正的後果?講當然天下無敵,叫他們做就當然....,你明啦。

共產黨信任地方的前提就係無民主,完全由土共掌握, 澳門就係例子

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-6-16 10:31 PM 發表

老兄,你儍的嗎?他們只會講係唔會做,做就梗係啲蠢人做啦。況且,有很多這類人根本就係有外國居留權的人,香港點死都唔關佢地事,這種人香討十分多。他們可以點講都得,但你叫佢地去做?他們所講的 ...
黃絲有兩種:
一種係冇腦既,積極自毀家園
一種係揸外國護照既,用人地既家園做賭本,有咁大玩咁大。呢種人最賤格!

引用:
原帖由 anson2004 於 2017-6-16 10:33 PM 發表
共產黨信任地方的前提就係無民主,完全由土共掌握, 澳門就係例子
係囉,咁你要反抗中共喇!越反抗就越多民主㗎喇!繼續支持犯民同鄭屎啦!佢地冇呃你㗎!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-16 10:50 PM 發表

黃絲有兩種:
一種係冇腦既,積極自毀家園
一種係揸外國護照既,用人地既家園做賭本,有咁大玩咁大。呢種人最賤格!
這是事實,有很多曾經支持真普選嘅,支持啲激進派,支持啲暴徒嘅,並且時常煽動人反中嘅,到後來都被發現原來都有外國居留權。
老實講,有外國居留權,移民了外國的,並不代表佢唔愛香港。但自己有了外國居留權,卻虛偽地講啲不切實際,不理後果的言論,煽動人去無理性地追求乜嘢民主自由嗰班人,才是最無恥、最賤格囉。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-6-16 10:59 PM 發表

這是事實,有很多曾經支持真普選�,支持啲激進派,支持啲暴徒�,並且時常煽動人反中�,到後來都被發現原來都有外國居留權。
老實講,有外國居留權,移民了外國的,並不代表佢唔愛香港。但自己有 ...
好多仲會後悔當年做錯決定,犧牲咗事業財富,回流仲要畀舊下屬騎住,心理會唔平衡:一方面好憎中共,唔願意接受中國崛起,另一方面又唔抵得香港人好景過佢,於是豪賭一舖真普選,輸咗就鬆人。弊在呢場豪賭係唔會贏只會輸,仲係全港人埋單!

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-16 11:07 PM 發表

香港是香港人的香港,不是ChiNa奴隸的香港!

既然沒有文明世界的護照,為什麼不馬上回歸 奴隸蟈, 要留在香港叫 跟爭取民主自由的 港人做奴隸呢?

既然喜歡做奴隸 讓 共慘黨殘害,為什麼不聽奴隸 ...
嗱,你得把口冇用㗎!你一係暴力革命,一係示範點樣制裁中共!你去啦!成功咗至返嚟香討啦!一路好走喇!

千萬不要有民主哦。

佢地邊會話反港獨。最多咪話港獨現時無可能,行唔通。頂盡話唔支持,邊敢開口話反對

香港已係全世界最自己的地方之一,日日可以鬧政府,邊度唔自由

引用:
原帖由 瑪卡 於 2017-6-17 09:50 AM 發表
香港已係全世界最自己的地方之一,日日可以鬧政府,邊度唔自由
香港算係好自由,
自由到......迫到你連廣府話和繁體字都唔想要,幾free....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]