• 瀏覽: 4,426
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 09:34 AM 發表
一定是大陸好可怕,日日白色恐怖!
你D長輩明知比人歧視,又要落來香港生D歧視佢地D子孫,重要比你 咒罵,你話你幾反骨,幾不孝。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-6-16 03:40 PM 發表

你D長輩明知比人歧視,又要落來香港生D歧視佢地D子孫,重要比你 咒罵,你話你幾反骨,幾不孝。
你覺得上幾代來香港的人,有得選擇不來?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-16 02:55 PM 發表

原來你去大陸網唱衰香港企圖叫大陸人唔好黎俾人封殺,當然啦造謠法輪功俾人封殺好正常,好可能入埋黑名單一入境就拉添呀。
講出香港租金貴,生活艱難,但大陸又平又正,前景又好,人人有錢賺,又大把平價消閒娛樂場地、大量花園渡假村、主題公園,還有溫泉高山湖泊,有何問題?
但大陸貪官買了大量港樓,怕無儍人肯接貨,又怕人口下降,樓價下跌,就封了說事實的account!

反中畜生咩人都歧視架啦, 人地鬼理你吠咩!
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 09:34 AM 發表

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 04:25 PM 發表

講出香港租金貴,生活艱難,但大陸又平又正,前景又好,人人有錢賺,又大把平價消閒娛樂場地、大量花園渡假村、主題公園,還有溫泉高山湖泊,有何問題?
但大陸貪官買了大量港樓,怕無儍人肯接貨,又怕人 ...
哈!原來你唱衰香港想降樓價入平貨? 掟磚實有你份啦,以為再做一次六七暴動樓價跌到幾萬一個單位啦。

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-6-16 03:29 PM 發表

你要是這么算,純香港人早就絕種了,你或你家祖上都是大陸人,而你本人至少是大陸人的後代!
好笑,照你所講,唔通大陸人有後代,香港人沒有後代。
97回歸前,出面街無人會講,說普通話是真香港人,說廣東話是真大陸人。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 04:18 PM 發表

你覺得上幾代來香港的人,有得選擇不來?
即係我講中咗,你講嘅重點,以前都有歧視,點解之前可以,現在不可以,唔通你覺得今時國家好到不得了。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 04:25 PM 發表

但大陸貪官買了大量港樓,怕無儍人肯接貨,又怕人 ...
講來講去
乜有大陸人來港被人歧視咩 .... ???
how?
by whom?
g 嬸歧視佢地 ?

唉!咁簡單都要問……

樓主難道不明白,
這情況就等如香港人一樣,
亦有人不少人甘心移民外國
被歧視也要做三等公民一樣囉

香港咁好,都有人覺得唔好!
同理,中國咪一樣……

國家有自由的移民政策,
你想移……相信大家都很歡喜

唔明點解你對別人咁bitter。

既然係
【別人】的個人生活選擇,
只要合法,
我覺得
大家係無咩好談論的!!

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-6-16 03:29 PM 發表

你要是這么算,純香港人早就絕種了,你或你家祖上都是大陸人,而你本人至少是大陸人的後代!
不論是前代,後代,對香港有付出的人,尊重香港的人,

香港人都歡迎他的...(周街OR屎果D不計)

引用:
中國同日本打一次仗,香港先至同內地團結……

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]