• 瀏覽: 4,427
  • 回覆: 52
一定是大陸好可怕,日日白色恐怖!

中共牧養下文化~
嘴炮;雞;賊,本質藏兇殘。
……見死不救。
愛佢害死港

來當 國企在港的高層

香港只有700多萬人口,但是香港人進出內地的人次5倍於大陸人進出香港!

按樓主的理解:香港人每年2多億人次進出內地,而13億內地人每年進出香港只有不足5千萬,香港一定是白色恐怖,內地一定是民主幸福!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 09:34 AM 發表
大陸人明知來港被人歧視 .... ???
有咩 ?
g 嬸歧視佢地 ?

點解阿婆你明知出柒post被我歧視喪屌,為何還要來?

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-6-16 12:10 PM 發表
香港只有700多萬人口,但是香港人進出內地的人次5倍於大陸人進出香港!

按樓主的理解:香港人每年2多億人次進出內地,而13億內地人每年進出香港只有不足5千萬,香港一定是白色恐怖,內地一定是民主幸福!
大陸人拿了港身分證,又扮香港人每星期進出入內地,你又計入2億人次中?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 02:20 PM 發表

大陸人拿了港身分證,又扮香港人每星期進出入內地,你又計入2億人次中?
大陸人明知來港被人歧視 .... ???
有咩 ?
g 嬸歧視佢地 ?

LZ你就好啦, 點解我接觸D大6人個個都係膠層, 全世界周圍去買樓炒高D樓價咁衰架....
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 09:34 AM 發表

內地的什麼影視網,房網,交友網天天都有樓盤五毛黨、移民五毛黨、留學五毛黨...大吹香港怎樣好,福利又多,從來無人敢說香港生活困難,賺一萬,但開支要萬二,管理費一個月也要九百幾,有人稍微講下樓價貴,租貴,立即被網主封殺。
有人講香港大學都用英文教學,立即有人跳出來大叫,所以初中已經要來香港上國際學校,不要等到大學才過來。

引用:
原帖由 e5432whm 於 2017-6-16 02:29 PM 發表
LZ你就好啦, 點解我接觸D大6人個個都係膠層, 全世界周圍去買樓炒高D樓價咁衰架....
就是有班炒樓大鱷和貪官,控制了網上言論,不准人在大陸網上講上香港的真實情況,經常封殺別人言論,這不叫白色恐怖叫什麼?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 02:36 PM 發表

就是有班炒樓大鱷和貪官,控制了網上言論,不准人在大陸網上講上香港的真實情況,經常封殺別人言論,這不叫白色恐怖叫什麼?
原來你去大陸網唱衰香港企圖叫大陸人唔好黎俾人封殺,當然啦造謠法輪功俾人封殺好正常,好可能入埋黑名單一入境就拉添呀。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 02:30 PM 發表
內地的什麼影視網,房網,交友網天天都有樓盤五毛黨、移民五毛黨、留學五毛黨...大吹香港怎樣好,福利又多,從來無人敢說香港生活困難,賺一萬,但開支要萬二,管理費一個月也要九百幾,有人稍微講下樓價貴,租貴,立 ...
講來講去
乜有大陸人來港被人歧視咩 .... ???
how?
by whom?
g 嬸歧視佢地 ?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-16 02:20 PM 發表
你要是這么算,純香港人早就絕種了,你或你家祖上都是大陸人,而你本人至少是大陸人的後代!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]