• 瀏覽: 7,558
  • 回覆: 59
有些人如樓主之流, 開題的目的不是討論, 而是以歪理吸引人反駁, 之後又以更歪的謬論為自己辯護, 結果被人勁插仍自得其樂, 可能他們在被罵時才覺自己的存在, 多麼可悲.

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-14 01:24 PM 發表
港大地球科學系胡百卓教授向本報表示,「好擔心可燃冰會加劇全球暖化。」目前全球暖化主要由二氧化碳排放造成,而甲烷是比二氧化碳更強勁的溫室氣體,暖化作用高出25倍。更重要的是,在海底開採過程中或造成洩漏,導 ...
on9,唔該將該教授嘅言論post條link出嚟等人屌爆佢。
可燃冰嘅燃燒污染比石油低好多。

佢所謂甲烷是比二氧化碳更強勁的溫室氣體,暖化作用高出25倍其實系任由甲烷充斥大氣層,而唔系將甲烷燃燒利用所產生嘅二氧化碳同其他燃料比較。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-14 09:00 PM 發表

可以外判俾大陸做,香港只係分錢
你係唔係有病呀!
南海可燃冰多的是!
這個地方唔採
走遠啲還有很多!
洗咩你判呀!
快啲睇醫生啦!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-14 06:12 PM 發表

你地廢老吾敢爭取,只係天生奴隸
我地爭取係靠雙手

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-14 02:28 PM 發表

我嘅性格吾適合前線
人唔笑狗都叫

好心做吓功課先出POST,香港海域自己查。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2017-6-14 10:07 PM 發表
有些人如樓主之流, 開題的目的不是討論, 而是以歪理吸引人反駁, 之後又以更歪的謬論為自己辯護, 結果被人勁插仍自得其樂, 可能他們在被罵時才覺自己的存在, 多麼可悲.
其實極可能係失戀之後的心理問題。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-14 01:19 PM 發表
睇地圖開採可燃冰嘅地方好近香港喎,咁係咪應該屬於香港經濟海域由香港人管理?
如果將開採權全球招標外判,然後香港政府每年分紅再分派俾有bno嘅香港人(南亞陸蝗冇份,有bno先係本土原居民),咁我地咪可以好似沙地阿 ...
唔怪得 鄭松泰話D本土黃絲係白痴,你真係有病睇醫生,首先如果真係有錢派,除非你做特首,但呢個機會係等於o,如果係建制做特首,肯定啱啱相反,揸Bno係英國七等公民,福利香港冇,揸 特區護照先有,如果咁唔好彩比泛民做,而家香港所有福利大多數佢地爭取,包括雙飛,單程一年可以攞香港福利,南亞難民全部比佢地成功爭取,可喜可賀,全民分錢就有。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-6-15 09:18 AM 發表

唔怪得 鄭松泰話D本土黃絲係白痴,你真係有病睇醫生,首先如果真係有錢派,除非你做特首,但呢個機會係等於o,如果係建制做特首,肯定啱啱相反,揸Bno係英國七等公民,福利香港冇,ÿ ...
所以我都唔明 d 反黃c dog ge 鬧鄭松泰做乜
都唔知講得幾好

邊有公眾人物敢直接鬧佢地白痴

咁有計咪叫(如果你有)BNO簽發國(?)去搞然後派比你囉

285km外屬香港水域? 嗱南海七段綫伸咁遠就中央說了算. 樓主咁本事咪先叫中央確認再叫你BNO果邊做野囉

吾好淨幻想自high, 幾時去搵蘇錦樑比你手機真名我幫你約.  先約中聯辦先丫不如

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]