• 瀏覽: 9,074
  • 回覆: 131
+4
勒索app都好撚高科技, 高到連軍方都破唔到, 你唔走去支持?

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2017-6-14 11:28 AM 發表

Uber都唔係好人要抽三成,有錯請更正
Uber 扣晒所有行政雜費開支⋯⋯⋯抽三成都合理⋯⋯⋯宜家租車D的士司機唔止扣三成⋯⋯⋯

係吾係只要有民意 , 就可以忽視內容, 是否犯法 ?

咁如果有一日. 民意要求 , 某駭客組織 , 去黑某國既電腦系統 ,
係吾係, 創科局都要支持 ? 民意嘛 !

創新都要合法,呢個係最簡單易明O既事啦,仲有咩好嘈

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-6-14 11:34 AM 發表
apps白牌仲唔係創科

有人APP造埋D犯法野都叫創科,要保障

這樣香港就會大亂,到時候大家出門口都要小心,因為有人用APP買了自己的小命,法律都要保障,因為是創科

鬧足五日

想問呢位梁x儀,如果我用uber形式開展叫雞業務,算唔算創新?梁x儀會支持uber叫雞嗎??

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-6-14 11:54 AM 發表

Uber 扣晒所有行政雜費開支⋯⋯⋯抽三成都合理⋯⋯⋯宜家租車D的士司機唔止扣三成⋯⋯⋯
車主幾百萬牌費+租架車比你,Uber仲話食水合理?

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-6-14 11:54 AM 發表

有咩行政雜費咁巴閉丫 無其他App食水咁深囉

白牌車呀,阿嬋

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2017-6-14 12:08 PM 發表

車主幾百萬牌費+租架車比你,Uber仲話食水合理?
嘩⋯⋯⋯邊個特區政府部門收幾百萬牌費仲勁過稅局掠水⋯⋯⋯

引用:
原帖由 ONZ... 於 2017-6-14 12:10 PM 發表

有咩行政雜費咁巴閉丫 無其他App食水咁深囉
C主應該係成年人有思考能力自己諗吓⋯⋯⋯覺得食水深咪用囉⋯⋯⋯

引用:
原帖由 whitepig88 於 2017-6-14 12:10 PM 發表
白牌車呀,阿嬋
C主⋯⋯⋯點都好過黑的呀⋯⋯⋯又要浪費公帑放蛇⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-6-14 12:23 PM 發表

C主⋯⋯⋯點都好過黑的呀⋯⋯⋯又要浪費公帑放蛇⋯⋯⋯
都係犯法,點解好D,阿嬋

引用:
原帖由 whitepig88 於 2017-6-14 12:27 PM 發表

都係犯法,點解好D,阿嬋
C主⋯⋯⋯唔好成日掛住打機動多D腦筋⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]