• 瀏覽: 7,387
  • 回覆: 59
如何使人間變地獄?

1. 尋找易受騙的人

2. 向他們介紹天堂

3. 對比天堂,指出人間的種種問題

4. 令人相信,問題是管治者的私心造成

5. 煽動人對抗管治者並破壞人間

6. 人間越受破壞,不滿的人會越多

7. 當人間充滿仇恨和不滿,自然成為地獄。

恐怖份子都用呢個方法呃好多蠢人

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-11 11:37 PM 發表
如何使人間變地獄?

1. 尋找易受騙的人

2. 向他們介紹天堂

3. 對比天堂,指出人間的種種問題

4. 令人相信,問題是管治者的私心造成

5. 煽動人對抗管治者並破壞人間

6. 人間越受破壞,不滿的人會越 ...
但越是地獄, 越多人在該社會買樓

當好多黃色思想係個腦度果時,就自然會變地獄

引用:
原帖由 三少爺 於 2017-6-12 05:41 PM 發表
當好多黃色思想係個腦度果時,就自然會變地獄
黃色思想中心係:
仇恨、不滿、指責

充滿呢D思想,去到邊都係地獄!

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-12 06:40 PM 發表
餓死幾千萬民衆
子鬥父、妻鬥夫,又死了幾千萬,
又可以向市民學生亂槍掃射,

ChiNa 奴隸把這景象叫做 社會煮意 天堂
係啊,中共好邪惡㗎! 殺過人㗎! 一定要報仇啊! 要以暴易暴啊! 咁天堂就會出現㗎喇! 快D去啦!

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-12 07:02 PM 發表

以暴力方式處理問題是ChiNa奴隸的習慣,

文明的港人只要求把犯下滔天罪行的共慘黨送上法庭接受法律的制裁!
係啊,咁你要快D去啦!去制裁喇! 咁天堂就會出現㗎喇!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-12 05:25 PM 發表

但越是地獄, 越多人在該社會買樓
同意。

既是地獄!!!!!
為何樓價會持續高企呢??

這事太不可理喻了!?

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-12 06:31 PM 發表

黃色思想中心係:
仇恨、不滿、指責

充滿呢D思想,去到邊都係地獄!
高見,非常同意!!!

美英思想教育,
害人害物、影響深遠!
真TM的不是好東西

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-6-12 07:02 PM 發表

以暴力方式處理問題是ChiNa奴隸的習慣,

文明的港人只要求把犯下滔天罪行的共慘黨送上法庭接受法律的制裁!
啊…dmc原來淨係識得要求咋?

dmc你嘅要求我收到啦!不過你嘅要求不被接納,你都係繼續乖乖地做一個中華人民共和國治下香港特別行政區的一個香港刁民啦!

記住啦!做一個刁民嘅條件,就係把口最緊要兇狠,但你嘅身體一定要好誠實!Your body must be good!!!

dmc你切記!切記!

點解世界以前咁多殖民地嘅?點解歐美國家發動咁多戰爭嘅?某某講到咁正義,但點解又唔講埋歐美各國呢?
唯一解釋係,佢係偽君子,真漢奸囉。

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2017-6-12 07:38 PM 發表

同意。

既是地獄!!!!!
為何樓價會持續高企呢??

這事太不可理喻了!?
沒樓的人:                                 香港是地獄!
只有一層樓沒樓收租的人:           香港是地獄!
有樓收租但沒有一間是豪宅的人: 香港是地獄!
更多的人因為沒普選而說:           香港是地獄!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-6-13 10:06 AM 發表

沒樓的人:                                 香港是地獄!
只有一層樓沒樓收租的人:           香港是地獄!
有樓收租但沒有一間是豪宅的人: 香港是地獄!
更多的人因為沒普選而說:           香港是地獄!
解構一下師兄所說…

原來說穿了香港人生活富足!
比上不足比下極之有余……

只是這一班人自己貪婪不足、
貪得無厭、得隴望蜀、唯利是圖、得寸進尺、視財如命……
以致搞到自己心理不平衡而矣

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2017-6-13 12:43 PM 發表

解構一下師兄所說…

原來說穿了香港人生活富足!
比上不足比下極之有余……

只是這一班人自己貪婪不足、
貪得無厭、得隴望蜀、唯利是圖、得寸進尺、視財如命……
以致搞到自己心理不平 ...
在這地獄裡可嚐盡中西日韓泰菲印巴美食, 享有十分低稅的福利, 隨時鬧政鬧到仆街都得, 鄰近各國的人都爭相移民過來如此不堪的地獄

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]