• 瀏覽: 30,111
  • 回覆: 416
  • 追帖: 1
+3
陳章明將自己的立場,當咗係唯一標準。

引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-30 04:17 PM 發表

支持同性婚姻合法化,並唔係加入平機會既條件。如果係,平機會根本就唔駛討論
呢樣野。

陳章明唔准委員表達個人意見,係咪侵犯緊人權?
講得,平機會主席不嬲都係一言堂,現有陳章明,往有周一嶽!連表達不同意見立場會員都接納唔同,點叫平等呢?

執咗佢啦,平咩機㗎。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-5-30 04:52 PM 發表

講得,平機會主席不嬲都係一言堂,現有陳章明,往有周一嶽!連表達不同意見立場會員都接納唔同,點叫平等呢?
陳章明以為自己係皇帝。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2017-5-29 07:22 PM 發表
陳主席ga意思係自己友可以有唔同意見 對手就要立即叮走
一向假中立思維

藍的容不下一粒沙
黃的全面包容

暴徒打人, 街坊還手
然後走出來叫街坊停手, 還指指點點

引用:
原帖由 ka626168 於 2017-5-30 04:56 PM 發表
執咗佢啦,平咩機㗎。
實際野冇乜做過,告人地ladies' night就最叻。

平機會變咗淨係識攪平基, 其他甚麼都唔識攪

引用:
原帖由 thank-777 於 2017-5-30 05:29 PM 發表

一向假中立思維

藍的容不下一粒沙
黃的全面包容

暴徒打人, 街坊還手
然後走出來叫街坊停手, 還指指點點
最睇唔起有班人:
鍾意扮開明,搏掌聲。其實係窩囊怕事,怕畀黃絲報仇。

有D政界人,鍾意扮中立,時時抽政府水。
有大學校長,好似沈祖堯,放縱黃絲學生,成隻狗咁。
成班都係欺善怕惡,做人冇原則。

引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-30 05:29 PM 發表

實際野冇乜做過,告人地ladies' night就最叻。
正事唔做

【放生游梁 陳章明遭兩路聲討】

據知陳章明最少遭到兩路追殺,身為平機會委員的立法會議員周浩鼎透露,已要求下月平機會大會加插議程討論事件;勞工界立法會議員陸頌雄則去信立法會政制事務委員會,要求邀請陳章明出席會議,包括交代為何不公開譴責游梁等問題。有學者認為,陳章明有必要清楚交代事件始末,否則將敗壞平機會的公信力。

追殺陳章明!!!

陳章明  好明顯係反中央反政府份子,
呃公帑糧  但抽政府後腿 ,
應革扯此叛徒 !

【平機會縱容辱華 陳章明是非不分】

事關大是大非,不容平機會繼續扮鴕鳥。部分平機會委員及立法會議員要求陳章明作出交代,但再次令人失望的是,陳章明官腔十足,不是聲稱平機會是「集體領導」,企圖推卸責任,就是大玩拖字訣,聲稱事件正在處理中。然而,梁游辱華事件發生至今已八個月,這不是一段短時間,期間全國人大主動釋法,梁游兩次被法庭判決敗訴,一早失去議員資格,平機會竟然至今仍無法就辱華事件作出立場聲明,甚至連一份新聞稿都發不出,如果說不是心中有鬼,小學生都不會相信!

平機會處理梁游辱華事件的遲疑不決,與其平時的工作作風形成鮮明對比。民建聯成員蔣麗芸前年在立法會會議上發表「黐線論」,平機會翌日即發表聲明,批評言論不恰當,加深對精神病患者的誤解;同年發生消防員涉集體欺凌及性騷擾事件,平機會更在報道出街當天就發表聲明予以譴責,反應可謂神速。平機會有勇氣批評「黐線論」,卻無膽譴責「支那論」;放着政客辱華言行不理不睬,卻對酒吧的「女士之夜」吹毛求疵,這是甚麼道理!平機會一貫「揸住雞毛當令箭」,隨便一個來歷不明、證據欠奉的投訴,都要煞有介事地調查一番,反而對一百多位抗日老兵的投訴無動於衷,對全球華人的怒吼聽而不聞,這恐怕不止雙重標準那麼簡單,而是別有用心。

英國人管治香港一百五十多年,從來沒有平機會的說法,直到回歸前才成立這麼一個機構,動機早就備受質疑。事實勝於雄辯,平機會成立二十年來成事不足,敗事有餘,歷任主席簡直一蟹不如一蟹,走了一個唯恐天下不亂的周一嶽,又來了一個是非不分的陳章明,這種花瓶機構除了浪費公帑,添煩添亂,根本沒有任何存在價值!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-5-29 03:20 PM 發表

陳章明表示,歡迎委員有不同意見,但平機會就禁止歧視性小眾立法諮詢有清晰立場,明言希望委員的說法一致,更表明會向政府反映,委任時需做好把關。

他更表示,曾私下與周浩鼎傾談,提及委員與平機會立場有抵觸 ...
麈張零係咪只想揾基基做委員?

鼎你唔啱傾就辭職抗議啦!一係叫689炒咗陳章明!無謂搞到大家尷尬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]