• 瀏覽: 45,995
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
+11

欲置之死地

【18:35 更新】傷者綽號「肥耀」,有黑幫背景。《蘋果》獲得一段現場片段,可見「肥耀」遇襲受傷後,一度倒臥馬路上

屯門發生傷人案。下午4時許,一名年約20歲青年於大興邨興盛樓對開遭3人伏擊,他走避不及被斬傷,刀手事後登上一輛接應的私家車逃走,其間一度想撞向事主,但不成功。事主負傷跑回大廈,街坊
見狀報案。傷者事後由救護車送院治理,警方正封鎖現場調查,初步懷疑涉及黑幫內訌。
據悉,傷者綽號「肥耀」,有黑幫背景,最近轉投新義安小頭目「生菜」的門下,而「生菜」近日與同門「排骨」發生爭執,曾爆發多次衝突。
《蘋果》獲得一段現場片段,可見「肥耀」遇襲受傷後,一度倒臥馬路上,其後掙扎起身,有街坊見狀對他稱「唔好行啦,打電話叫十字車啦,瞓底喺度啦,你一定要去醫院㗎」,惟「肥耀」未有理會,繼續起身打算離開,惟疑因腳被斬傷,其後再跌倒。
「肥耀」刀手斬手,一度倒臥馬路中。
傷者送院治理。(黎家駒攝)
傷者的友人到醫院了解。(黎家駒攝)
警員封鎖現場調查。(黎家駒攝)

短片

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170528/56754056

22歲青年夠勁

原來又係黑幫尋仇

黑幫尋仇

唔死 斬嚟有L用

又生菜,又排骨,可以煮飯囉

呢類社會渣宰,死多啲對社會有益。

都唔係好肥啫

出得來行蠱惑... 沒有被斬死, 已經好幸運了...

引用:
原帖由 fucseemk 於 2017-5-28 06:34 PM 發表

欲置之死地

【18:35 更新】傷者綽號「肥耀」,有黑幫背景。《蘋果》獲得一段現場片段,可見「肥耀」遇襲受傷後,一度倒臥馬路上

屯門發生傷人案。下午4時許,一名年約20歲青年於大興๷ ...
班刀手係咪南亞人嚟?

引用:
原帖由 topkiller 於 2017-5-28 07:22 PM 發表
又生菜,又排骨,可以煮飯囉
一鑊粥

引用:
原帖由 jj138 於 2017-5-28 07:24 PM 發表
呢類社會渣宰,死多啲對社會有益。
如果周街斬人成為風氣
你某日唔覺意得罪咗人
你都可以無端端被人斬

低能仔
黑社會喎~
呵呵~
返屋企飲奶啦~
血都冇滴
笑撚死狗~
含能啦去

啦尼D咪藍絲極品囉

鍵盤翻頁