• 瀏覽: 10,363
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
+2
香港人……

引用:
原帖由 wasana 於 2017-5-27 11:34 PM 發表

唔使搵啦!
任何搜尋器都唔會有
只因你不能access全世界的"搜尋器"

2016年既事, 到2017年先黎報? (再睇LINK, 原來都係2016年報導)
樹係因為年老太過脆弱, 為怕倒塌傷人而斬咗.
冥報真係同毒果一樣, 作得就作.
毒果同冥報都係害人, 睇少尐啦!

引用:
原帖由 bandadacota 於 2017-5-26 11:40 PM 發表
城邦人去到邊衰到邊
部分港人成日話大陸客點唔好
去到大陸或外國好唔到去邊

引用:
原帖由 箭豬ZZ 於 2017-5-26 11:29 PM 發表

究竟係邊d國家既遊客多呢??

============================

【明報專訊】日本北海道著名旅遊景點「哲學之木」吸引大量遊客到訪,惟遊人亂闖田地,當地農家不勝其擾,周三(24日)砍掉 ...
又要馬兒好
又要馬兒不吃草
收埋大疊銀紙後
出來大駡遊客

引用:
原帖由 hinfan 於 2017-5-27 08:36 PM 發表

得罪講句。依家教書嗰班係一啲成績唔好嘅學生選修教育學院。根本成績已經差,後天又唔努力。以為個天欠咗佢,在宿舍,荒淫無道,荒廢學業。
得出嚟嘅結果,反映一切。
呢様絕對係事實
當年我A Level 班同學中,最差成績個二個人考唔上大學,就係入咗當年的教育學院
可以想像他們教出來的學生成績有幾好

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-5-27 10:59 AM 發表
一棵無甚特別的樹,有乜好影
因為港人愛打卡

引用:
原帖由 hinfan 於 2017-5-27 08:36 PM 發表
得罪講句。依家教書嗰班係一啲成績唔好嘅學生選修教育學院。根本成績已經差,後天又唔努力。以為個天欠咗佢,在宿舍,荒淫無道,荒廢學業。
得出嚟嘅結果,反映一切。
引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2017-5-28 01:07 AM 發表

呢様絕對係事實
當年我A Level 班同學中,最差成績個二個人考唔上大學,就係入咗當年的教育學院
可以想像他們教出來的學生成績有幾好
我當年全班只有三個會考full cert,就是他們A level 才上大學,其一去了教院,當時不時入去,他們的生活荒淫無比。十多年後因公再入去,都是一樣,除了多靚女

香港師範大學出了一個港姐,結果出了個私生子說實的好在當年沒有入大埔或屯門的三本大學

主要責任都係當地的日本政府,佢為咗經濟利益, 放咁多遊客入境,損害了農民和當地人嘅利益

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]