• 瀏覽: 43,558
  • 回覆: 374
  • 追帖: 5
香港人對中國咪仲玻璃心,大陸就乜都唔好,呢幾年國內科技同經濟幾何級數跳升,香港除左樓主樓價之外,仲有乜野可以咁跳升法?呢啲香港人,包括潘小濤呢啲咁偏激偏頗既人就一定睇唔倒,因為佢眼中中國一切都係唔好既!

香港新一代玻璃心源於自以為香港是世界中心,自以為高人一等。

中國人請真話,只會招致中華民族狂吠,亦反映中華民族愛共愛國成癮

引用:
原帖由 hkjc166 於 2017-5-26 11:57 PM 發表
樓主也有一顆玻璃心呢
潘小濤未又係玻璃心

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-5-26 03:13 PM 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170525/56742049
近日發生在美國和澳洲的兩件小事,令萬千中國網民 ...
一個移民率頭幾位的國家,有資格教香港嗎?
更何況中國高官子女及其家族全都是外國人了。

毒果又玻璃心,一直想中國仆街,可惜事與願違

引用:
原帖由 gogocad 於 2017-5-28 08:06 AM 發表
潘小濤其實有冇回鄉證?好似對大陸咁熟悉嘅?
打肥佬黎工混飯吃,做人已經做到不分青紅皂白

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-5-26 03:13 PM 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170525/56742049
近日發生在美國和澳洲的兩件小事,令萬千中國網民 ...
做咩要對日本美國等西方國家缺乏敬畏感恩之心,你係狗黎?係係眼中西方國家同中東國家無分別

如果真心強大,何懼人言可畏

香港新一代玻璃心源於自以為自己強大。

女神愛上大叔,樓主就要浸佢地豬籠,香港連自由戀愛都唔得。

中國的確是日漸強大,不論是經濟或是軍事!如果她已經選擇了在當地生根,這言論相信不是問題!我相信最令綱民反感的是她提及別人的自由民主空氣!雖然這是事實,但是她太年輕,可能開心得忘記了自己可能會回國發展!

黃毒玻璃心係人都知

呢條友做電台節目成日傻笑,講嘢冇point..我好耐冇聽. 你呢哇眾取寵嘅節目,淨係識得鬧. 求其搵個維園阿伯上去做都得啦. 快啲執咗佢啦

同香港黃屍無分別

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]