• 瀏覽: 43,563
  • 回覆: 374
  • 追帖: 5
漢姦講國民教育

毒果

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-5-26 03:13 PM 發表
http://static.apple.nextmedia.com/images/e-paper/20170525/large/1495708424_495a.jpg

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170525/56742049
近日發生在美國和澳洲的兩件小事,令萬千中國網民 ...
**問題的參考資料來自香港傳媒2003年的報道,講述深圳對1,432名幹部調查,發現他們很多時都不能對同事及公眾講真話,怕冒犯領導而斷送仕途**

澳洲單嘢就好有問題囉你攞2003年嘅新聞攞嚟做題目,十四年前呀,當時係咪毒果新聞自己嘅報道啊。
美國和澳洲自己都有好多唔好嘅嘢啦,但點解又唔攞啲嘢嚟做考試問題。

賤貨本質如此唯有嘴巴上稱強。

夕陽無限好

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-5-26 05:15 PM 發表

昆明人就吾可以話中國有霧霾? 咁係咩道理?
你有冇睇過演講啊?佢本身從未係霧霾重災區生活過 而昆明係一個空氣極度新鮮既城市

香港新一代玻璃心,源於自以爲高尚。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-5-26 06:42 PM 發表
中國人便是玻璃心聽不得批評中國的話?那為甚麼作者引用的反貪腐大戲“人民的名義”卻又熱播?那可是對中國最嚴厲的批評啊!

由此可知偏見的可怕。同一部戲,作者只看到或只願意看到勾心鬥角,中央政府鞠躬自省揭開 ...
人民的名義睇哂了,好好睇。

潘小濤其實有冇回鄉證?好似對大陸咁熟悉嘅?

毒果又洗廢青腦,玻璃心最利害係香港人

毒果真仆街 日日歪理當真理 你批評一個人熱愛概國家╱城市 好多人都會反駁 都會嬲 依d就係毒果口中概玻璃心 全世界都一樣

玻璃心根本是老外

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-5-26 07:08 PM 發表

潘小濤有甚麼見識?
認知還停留在文革時代
潘小濤呢件生番曾經喺壹傳媒做記者
全部否定中共政權
每晚喺大氣電波鬧中共嘅不是

玻璃心 最多嘅 係香港嘅新一 , 二代

白痴,亂扣人地帽子!
潘小濤咁你自己呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]