• 瀏覽: 43,499
  • 回覆: 374
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-5-27 11:59 AM 發表

1974年,第一次世界糧食會議在羅馬,專家告訴各國代表,中國絕無可能養活10億人口,這個當時全球人口最多的國家正走向災難。

一個四十年前還在為生存苦苦掙扎的國多,四十年后別人已經用自由民 ...
非常同意,那些說大陸人乜乜物物的才是玻璃心。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-5-26 03:13 PM 發表
http://static.apple.nextmedia.com/images/e-paper/20170525/large/1495708424_495a.jpg

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170525/56742049
近日發生在美國和澳洲的兩件小事,令萬千中國網民 ...
多得五毛,欺騙大陸人,以遍蓋全

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-5-27 12:32 AM 發表
雖然新聞冇播晒楊舒平全個演講,但播出當中呢段感覺好似話自己屋企環境幾差、生活幾咁惡劣,而同學屋企就唔同,就算貧民區都空氣清新、環境優美。佢人生,好似有種悲劇性。

除非尾段演講話已經學成,將會回國,盡 ...
清新的空氣,是工業外移,無工業生產當然無污染,這才逼得特朗普到處威逼利誘商家把生產設回美國拯救就業

自由的言論,於特朗獸而言,是勝選至今花精力跟傳媒火併不下於推動國事。

小女孩入世未深只看到事情的一面也是正常。

習主政將解決中國人捱罵的局面,中國人的反擊來自有理有據的自信而非玻璃心。外國人現在往往只能引用單一事件或過去事件來批評中國,因為在普羅層面或當今形勢,他們都被中國比下去。

未去過中國既「中國問題專家」

潘小濤係邊個?

只覺得係玻璃心,唔抵得中國比以前強大。

呢啲蟻民,喺大陸做係墊人底。

好事! 如果別人罵你國家, 你麻木面對才沒救, 魯迅先生應該安慰啦, 中國人不再麻木

引用:
原帖由 草根股王 於 2017-5-27 01:59 PM 發表

多得五毛,欺騙大陸人,以遍蓋全
總也不及黃絲自欺欺人勁!

毒菓轉帖員正賤人,生仔一定冇屎忽,生女會唔見一忽。

單一事件並不代表事實的全部,傳媒以自己的角度去批判中國人,完全沒有持平去報導事實!

黃絲潘小x 黃L到出汁

即係,有個女孩去到親友家裡,讚了親友兩句,你家好大又空氣真好,在你家談論話題真的比我家自由,在家裡我老豆唔比我講佢唔鍾意聽既野,之後回到家裡,全屋企都小狗佢,屋企係冇言論自由又冇新鮮空氣比你吸,但你都要接受,你條命係註定左生係度,就要接受到所有唔好既野

中國吾強大香港食左屎啦。

呢D人日日唱衰大陸。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]