• 瀏覽: 43,501
  • 回覆: 374
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 daisylee 於 2017-5-28 09:03 AM 發表

用2003年資料明顯有問題,潘先生這樣都睇唔到有問題,反中都反得樣衰過人
人地係文章入面有提到,看完至好屌啦!

港人玻璃心亦源於自以爲強大

引用:
原帖由 lcyin1974 於 2017-5-28 09:04 AM 發表
樓主真強大,應該像中國留學生一樣,應定美國的強大與民主自由空氣的香甜!
人可以享受人地直空氣既香甜, 但老美係要有用既人, 唔係要只係吠得大聲既狗,不過狗當然唔會明點解吠得咁大聲老美都唔收佢地

On 9, 點解要對西方國家有敬畏感恩之心?就算香港人都唔應該有,大家都係平等,只有漢姦先要對西方敬畏感恩

蘋果就是玻璃心

自以為強大。。。玻璃心
自以為弱小。。。又係玻璃心

究竟想點??

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-5-26 04:33 PM 發表
好多ON9中國人及WC以為系美國人面前抺黑中國,人地睇會睇重你, 美國人當佢地系小醜而己

愛國者永遠在任何地方都是受尊重,就算在敵人的地方!

愛國者永遠受尊重!👍👍👍

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-5-26 19:08 發表
潘小濤有甚麼見識?
認知還停留在文革時代
同意,文革尼樣嘢,現在都沒有什麼人提起呢。  文革五十年,大家都沒有什麼人知道,宣傳和反思。。。

潘小濤刻意強調大陸玻璃心,源於自以為香港人特別高尚。

引用:
原帖由 gogocad 於 2017-5-28 08:06 AM 發表
潘小濤其實有冇回鄉證?好似對大陸咁熟悉嘅?
佢屬條毛。佢依家對中國嘅理解只係可能睇蘋果日報。加少少自己嘅創作。

To you, everything about China about be bad, wrong,...!
have you even look into the details of the matter?
Have you seen other people, say American, British, Japanese, French,... say bad thongs to their own countries without solid fact?
Sorry to see media people like you always acting like China is your enemy!

引用:
原帖由 嘍囉甲 於 2017-5-28 08:47 AM 發表
如果真心強大,何懼人言可畏
其實無需要講強唔強大。衹是師兄講咗一句十分認同。

愛國嘅人永遠受到尊重。
連自己國家尊嚴都唔維護,這些人同狗柒沒有分別。
知道國家有問題就是要去改,不要用嬉皮笑臉,嬉笑怒駡嘅形式來批評國家。來搵飯食。
這些人,極度無恥,同賣國產無分別。

這小潘仍認為中國是以前的中國,拿一些乏教養的大做文章!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]