• 瀏覽: 6,534
  • 回覆: 39
我想問下一地兩檢傾唔成的話,係咪唔會出年第三季通車?

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-5-27 05:37 PM 發表
我想問下一地兩檢傾唔成的話,係咪唔會出年第三季通車?
唔會傾唔成既,一招釋法大晒,不過會隨時引發一個比佔中更嚴重N倍既事件啫

要解決唔難,世界上有樣野叫遙距控制,只係正苦同保蝗班撚樣用屎忽諗野唔會諗到啫

樓主好激進...

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-27 11:54 PM 發表

唔會傾唔成既,一招釋法大晒,不過會隨時引發一個比佔中更嚴重N倍既事件啫

要解決唔難,世界上有樣野叫遙距控制,只係正苦同保蝗班撚樣用屎忽諗野唔會諗到啫
點解一定要西九龍總站一地兩檢,大陸境內大型高鐵站做一地兩檢會唔會更可行呢?

知唔知大陸高鐵有幾多個站呀?

咩更可行, 香港一地兩檢就系最可行既方案
引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-5-28 08:34 AM 發表

點解一定要西九龍總站一地兩檢,大陸境內大型高鐵站做一地兩檢會唔會更可行呢?

完全可以順應“民意”,  HK 坐上高鐵去大陸的  火車開到深圳 全部下車 重新讓大陸關口檢驗通過,我們又不怕麻煩, 確實可以不用一地二檢“   不用吵 大家都滿意。 只是不知道以後會有誰會選香港上車

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-27 23:54 發表

想問下,有乜野事會比佔中更嚴重?恐怖襲擊?抑或外國入侵?

九龍城寨舊址同西九並無分別. 同屬香港特別行政區.

以前歷史問題, 中英雙方早就協議解決. 先歸英屬香港管, 回歸時一併轉移主權, 回歸後歸香港特別行政區管.

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-6-21 04:00 PM 發表

想問下,有乜野事會比佔中更嚴重?恐怖襲擊?抑或外國入侵?
佔中呢家野係好少兒科,有冇睇過外國暴動周搶野打爛鋪頭既玻璃再搶裡面D野係點架?再唔係整個壓力煲炸彈都夠死啦...................唔通想香港變成咁先識驚?

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-6-21 19:56 發表

佔中呢家野係好少兒科,有冇睇過外國暴動周搶野打爛鋪頭既玻璃再搶裡面D野係點架?再唔係整個壓力煲炸彈都夠死啦...................唔通想香港變成咁先識驚?
哦……咁咋

施主你真睇得起班人,請便

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]