• 瀏覽: 6,547
  • 回覆: 39
真係頂唔順香港正苦同保蝗班廢物,只要中共想要就奶晒鞋底完全唔用腦諗下利害情況,以後會有乜爭拗等等,結果咪搞到一地兩檢踩晒屎囉,以後大把司法覆核呀,訟棍同公廁黨真係多謝晒你地,又可以申請法援大把錢落袋

其實稍為用下腦諗野都可以諗到,高鐵總鐵唔應設係九西,而係設係宋王臺果到啦,當年滿清同英國簽既割讓同租借聲明,係唔包括前九龍城寨果塊地,而果塊地一直都係屬於中國管轄,如果設係果到根本就唔會引致而家咁多爭拗

我唔知保蝗班友係有心唔提定發現唔到呢點啦,但香港正苦班on9友就真係應全部炒9晒佢地囉,仲要一分錢都唔好補俾佢地就岩啦

唔好追蹤我
我一早講過城寨公園特區政府冇主權,只係當時中央批准港英政府拆城寨違章建築,港英政府唔敢賣地起樓,於是起公園。

班友再嘈中央政府可以落命令,將城寨公園主權同西九高鐵站交換,到時你港鐵要交租俾中央添。

你都低低地,
有國務院睇實,
洗怕你?

http://www.people.com.cn/BIG5/42272/43260/43598/3133935.html

罵人很易, 為罵而罵更易
引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 01:14 PM 發表
真係頂唔順香港正苦同保蝗班廢物,只要中共想要就奶晒鞋底完全唔用腦諗下利害情況,以後會有乜爭拗等等,結果咪搞到一地兩檢踩晒屎囉,以後大把司法覆核呀,訟棍同公廁黨真係多謝晒你地,又可以申請法援大把錢落袋:smile_4 ...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2017-5-25 15:26 發表
你都低低地,
有國務院睇實,
洗怕你?

http://www.people.com.cn/BIG5/42272/43260/43598/3133935.html
出多一個新國務院令,將車站中方口岸區連隧道剔除特區範圍便可

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 01:14 PM 發表
真係頂唔順香港正苦同保蝗班廢物,只要中共想要就奶晒鞋底完全唔用腦諗下利害情況,以後會有乜爭拗等等,結果咪搞到一地兩檢踩晒屎囉,以後大把司法覆核呀,訟棍同公廁黨真係多謝晒你地,又可以申請法援大把錢落袋:smile_4 ...
吓! 乜而家唔係全個香港都係屬於中國嘅咩, 仍有回歸前的劃地觀念? 你唔做高官嘥晒囉

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-5-25 05:37 PM 發表

吓! 乜而家唔係全個香港都係屬於中國嘅咩, 仍有回歸前的劃地觀念? 你唔做高官嘥晒囉
基本法寫到明,大陸執法人員唔可以係香港執法,但前九龍城寨果塊地一直以黎都係屬於大陸管核,而基本法裡面冇寫明回歸後果塊地係歸香港管返...............................保蝗政棍同正苦就係多你呢D廢物,所以咪搞到成日俾犯民申請法援去司法覆核囉,都不知浪費左香港納稅人幾多錢

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 05:55 PM 發表

基本法寫到明,大陸執法人員唔可以係香港執法,但前九龍城寨果塊地一直以黎都係屬於大陸管核,而基本法裡面冇寫明回歸後果塊地係歸香港管返...............................保蝗政棍同正苦就係多你呢D廢物,所以咪搞 ...
大陸執法人員唔可以響香港執法出自邊條基本法? 第二十二條話中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別行政區設立機構,須徵得香港特別行政區政府同意並經中央人民政府批准。

大陸邊檢海關一定唔係特區自行管理事務,搵大陸人去做完全合乎基本法。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-5-25 06:20 PM 發表

大陸執法人員唔可以響香港執法出自邊條基本法? 第二十二條話中央人民政府所屬各部門、各省、自治區、直轄市均不得干預香港特別行政區根據本法自行管理的事務。
中央各部門、各省、自治區、直轄市如需在香港特別 ...
你想知道條法例既話,自己拎本基本法慢慢睇,或上網都搵到架播

咪搵大陸人去九西總站到執法囉,到司法覆核不斷,香港納稅人D錢就益晒訟棍同公廁黨之嘛

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 06:33 PM 發表

你想知道條法例既話,自己拎本基本法慢慢睇,或上網都搵到架播

咪搵大陸人去九西總站到執法囉,到司法覆核不斷,香港納稅人D錢就益晒訟棍同公廁黨之嘛
乜可以不斷覆核既咩? 去到終審就停架啦,咪等佢審核囉,而家班官怕左釋法,敗訴要俾訟費,又唔一定批法援架。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-5-25 07:05 PM 發表

乜可以不斷覆核既咩? 去到終審就停架啦,咪等佢審核囉,而家班官怕左釋法,敗訴要俾訟費,又唔一定批法援架。
將單野斬開N樣,逐樣去司法覆核咪得囉,你咁都諗唔到呀?

唔批法援?...........................長洲覆核王唔知申請過幾多次法援去司法覆核呢

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 07:18 PM 發表

將單野斬開N樣,逐樣去司法覆核咪得囉,你咁都諗唔到呀?

唔批法援?...........................長洲覆核王唔知申請過幾多次法援去司法覆核呢
最近有一單冇批到,仲敗訴要俾訟費

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-5-25 07:58 PM 發表

最近有一單冇批到,仲敗訴要俾訟費
咁佢之前有幾多單批左呢?

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-5-25 08:01 PM 發表

咁佢之前有幾多單批左呢?
我懶得數啦!不過法援有機會唔批對呢D攪事份子嚟講有一定嘅阻嚇作用

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-5-25 08:05 PM 發表

我懶得數啦!不過法援有機會唔批對呢D攪事份子嚟講有一定嘅阻嚇作用
佢大不了咪破產,反正佢而家都冇資產

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]