• 瀏覽: 5,693
  • 回覆: 66
+3
[ 雨中進擊的樓主,Nigel,Absdorfthq,Tgb1不要離題:
本帖子是勸告 林鄭月娥,可以推行國民教育,但是 注意 魔鬼在細節。

Nigel
我的級數約莫= Hilary Clinton。你用那些下三流政客跟我比?

樓主啊,樓主,我而家米同你討論緊國民教育咯,同埋,請你列舉魔鬼如何在細節

tkgb1981  

。作為政治版友,必須:
1.學東西很快,
2.咀嚼一樓的精粹;
。。。

the answer to your question has already been given in 一樓。
to undertake meaningful discussion, you should now comment on the first para. of 一樓。
can you do that?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 03:43 PM 發表
[ 雨中進擊的樓主,Nigel,Absdorfthq,Tgb1不要離題
本帖子是勸告 林鄭月娥,可以推行國民教育,但是 注意 魔鬼在細節。

Nigel
我的級數約莫= Hilary Clinton。你用那些下三流政客跟我比?
引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 10:21 AM 發表
3.不應該溫水煮蛙,企圖 及 部署 藉著小三TSA,BCA 偷偷地把洗腦材料放進考試題目內。
樓主,你收到咩風,有咩資料,政府有何動靜,咩叫做企圖 及 部署,會將咩洗腦材料放進考試題目內,你寫呢d有何根據?你回答呀,如果唔係點討論落去,唔通你叫我來只係睇你宣讀"聖旨"?http://n2.hk/d/images/smilies/default/smile_41.gif

--------------------
你一樓第3點明明話國民教育的洗腦教材
企圖 及 部署放入去小三TSA,BCA考試題目內,即係將洗腦國民教育同TSA,BCA關連起來,咁我問你有關問題,依家你又話離題,你唔係又想自打嘴巴嘛.

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 03:43 PM 發表
你越來越可愛啦

警告你:過去七天,你不斷扭曲我的留言。
再有下次,你須要主要法律後果。
2.我的原文是:“ 不應該 溫水煮蛙,企圖 及 部署 。。。“
是勸告新特首 不要做某件事。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 04:31 PM 發表
2.我的原文是:“ 不應該 溫水煮蛙,企圖 及 部署 。。。“
你恐嚇我?,我依家就等你告,唔告就正契弟,我再問你一次:
樓主,你收到咩風,有咩資料,政府有何動靜,咩叫做企圖 及 部署,會將咩洗腦材料放進考試題目內,你寫呢d有何根據?你回答呀,如果唔係點討論落去,唔通你叫我來只係睇你宣讀"聖旨"?

仲有,你懷疑別人有動機,我就唔能夠懷疑你收到料才有此一說?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 04:31 PM 發表
警告你:過去七天,你不斷扭曲我的留言
仲有,我點樣扭曲你的留言? 貼上來大家討論下.

”我依家就等你告“?

--- PM 我, 把你的 IP地址在PM 告訴我。

希望樓主正面回應本人問題

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-5-25 04:47 PM 發表
”我依家就等你告“?

--- PM 我, 把你的 IP地址在PM 告訴我。
呢方面係你主動嘅,咁就靠你自己啦.

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-5-25 04:49 PM 發表
希望樓主正面回應本人問題
小心佢話你歪曲佢的說話要告你.

引用:
睇到呢句真係笑死

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-5-25 03:29 PM 發表
樓主,你繼續兜,努力兜,兜啊兜,兜到阿媽都吾認得啦
x 2

條友不斷老屈, government不停挨打,不過玩政治呀,建制唔夠人家卑鄙無恥,又缺乏人才,又唔識反咬敵人,曬氣啦!

引用:
各位版友,笑料
一個自認水準高的人可以寫出以下的狗屁不通句子而不自覺!
?????????你須要主要法律後果。???????????

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]