• 瀏覽: 7,194
  • 回覆: 79
幸福摩天輪——

幸福摩天輪 - 潘麗瓊 2017-05-23  

特首梁振英一再指控你,作為調查UGL事宜專責委員會委員之一,卻存在多方面角色衝突。你在臉書寫在二○一四年去信稅務局局長要求徹查UGL事件,調查梁振英是否漏稅,跟着致電稅務局跟進,即使梁振英已表明,過去兩年半來,香港或外國稅務局完全沒有接觸過他。但你在製造了「案件」假象後,再在立法會作為呈請人,提出成立只要有二十名議員支持即可的專責委員會調查,目的只為令梁振英成為香港以至國際上都是一個被立法會調查的人。

你被梁振英批評是報案人、主控官、陪審員,更是被梁振英控告的誹謗案主角,有直接利益衝突。

你怎麼不逐一回應?作為立法會議員,又動用公帑,要求成立立法會調查UGL事宜專責委員會,你必須向公眾解釋,澄清事實。

稅局有沒有調查梁振英,你是很清楚的。你卻拿着一手吹出來的泡沫,窮追猛打,要求立法會成立委員會調查梁振英,那麼你是動用立法會議員的特權,及利用有一班「不問對錯,只問顏色」的黨員,去迫害政敵梁振英。

反對派一如既往「攬自己人」,對於周浩鼎和梁繼昌,持雙重標準。周浩鼎並未違法、也並未隱瞞甚麼。反對派不僅要他辭去委員會委員,甚至要求他辭去立法會議員身份,人頭落地!「誠信」變成反對派殺敵的武器。一個不問事實,不問誠信,只把政治利益放第一位的議員及政黨,由這班人主導的調查委員會,只會變成政治迫害的工具,周浩鼎是第一個犧牲品,梁振英是第二個,香港人的利益是第三個。

潘麗瓊

計猖連自己老本行的常識都唔識答, 學乜人玩政治?

依家反對派就係擺明造切你,吹得我帳咩.

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-5-24 11:05 AM 發表
依家反對派就係擺明造切你,吹得我帳咩.
反對派就只有這些敗公帑的技倆, 真係吹佢地唔漲

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-5-24 09:58 發表
幸福摩天輪——

幸福摩天輪 - 潘麗瓊 2017-05-23  

特首梁振英一再指控你,作為調查UGL事宜專責委員會委員之一,卻存在多方面角色衝突。你在臉書寫在二○一四年去信稅務局局長要求徹查UGL事 ...
咁又點?香港就系有搗鬼的自由。

搞唔掂又唔使道歉,吹咩?

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-24 11:50 AM 發表

CY要撥亂反正, 香港市民應該要大力支持佢。

當日老屈完 扲行李事件, 泛民漢奸垃圾WC都當無件事

佢地根本就係存心抺黑老屈, 咩民主正義公正, 系泛民WC心中只係一堆屎

真好希望你地班扑街聽日扑街死

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-5-24 06:06 PM 發表

佢地根本就係存心抺黑老屈, 咩民主正義公正, 系泛民WC心中只係一堆屎

佢地當日屈茂波私相受授, 如今茂波做左政務司, 泛民WC嗰堆屎回敬佢地自己都唔敢提。

嘈乜鳩丫,全部立法會議員由689陰典囉,呀笨實

Re # 9
沒有理由駁, 發脾氣?
如果係就好, 香港可以繼續進步. 香港有今天, 全賴全體(不論泛民或建制)垃圾會垃圾, 天天做大龍鳳騙自己的選民.

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-5-24 06:06 PM 發表

應該係選佢嘅損民仆街死

白鴿已經走投無路 盡地一煲

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-24 11:50 AM 發表

認清楚所謂民主嘅真面目,真係一pat 嘢

人家面皮有恐龍皮咁厚,你吹咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]