• 瀏覽: 21,364
  • 回覆: 188
  • 追帖: 3
+5
合法就合法,唔合法就唔合法
關科技咩事?
唔通用科技賣毒品就唔應該拉?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-5-23 13:08 發表
合法就合法,唔合法就唔合法
關科技咩事?
唔通用科技賣毒品就唔應該拉?
的士其實係一個專業牌照,有行內專門要求,例如搵客要自行在街上"DOU",唔可以"預叫"。你用UBER用私家車去搶了佢地唔少生意,所以打擊。

的士佬見生意佬少了好多,都會反映俾政府及運輸處知,所以警方要行動。

喂喂,黃絲區錦棠出來回應一下啦!

uber 有乜L科技咁巴閉?

全部靚車?

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2017-5-23 01:03 PM 發表
【12:50更新】新增影片【11:45】警方交代詳情警方以「放蛇...

警方以「放蛇」方式打擊Uber司機非法載客取酬,拘捕21男女,更揭發有人涉及無第三者保險而在道路上使用車輛,被捕司機及車輛正被扣查。警 ...
黃絲廢青本土唔係狂撐 Uber 咩?仲唔捐出屌柒差佬...

uber 司機買番個的士牌咪可以接客咯。的士大佬買牌按客,uber 唔洗買,好唔公平姐。

法律第二

黃屎又法律第二。
犯法就話高科技,方便市民。
同電話騙案一尻樣。

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2017-5-23 01:03 PM 發表
【12:50更新】新增影片【11:45】警方交代詳情警方以「放蛇...

警方以「放蛇」方式打擊Uber司機非法載客取酬,拘捕21男女,更揭發有人涉及無第三者保險而在道路上使用車輛,被捕司機及車輛正被扣查。警 ...
依家政府可申請合法營運牌照, 牌費, 保險全部唔同計法 ! 俾佢可以無牌經營, 那有牌的會點睇 !

引用:

uber係香港申請左汽車出租許可證先講

引用:
原帖由 HKpanda333 於 2017-5-23 01:13 PM 發表

的士其實係一個專業牌照,有行內專門要求,例如搵客要自行在街上"DOU",唔可以"預叫"。你用UBER用私家車去搶了佢地唔少生意,所以打擊。

的士佬見生意佬少了好多,都會反映俾政府及運輸處知,所以警方要行動。 ...
的士冇預叫??你啱啱到香港??

引用:
原帖由 liuche01 於 2017-5-23 01:13 PM 發表
喂喂,黃絲區錦棠出來回應一下啦!
仲有呢幾件呢?幫 Uber 出聲啦,粉腸!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]