• 瀏覽: 3,556
  • 回覆: 32
梁振英連日發文狙擊會計界議員梁繼昌,指由於他正在告梁繼昌,要求對方退出調查UGL事件委員會,又指梁繼昌過去數日未有回應他的問題及傳媒查詢,是"可忍孰不可忍"...

咁如果佢告晒唔妥佢嘅人,咪冇咗UGL事件委員會?!

梁振英的言論都幾白癡。

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 12:44 PM 發表
梁振英連日發文狙擊會計界議員梁繼昌,指由於他正在告梁繼昌,要求對方退出調查UGL事件委員會,又指梁繼昌過去數日未有回應他的問題及傳媒查詢,是"可忍孰不可忍"...

咁如果佢告晒唔妥佢嘅人,咪冇咗UGL事件委員會?!

梁振英的言論都幾白癡。
你嘅言論都幾...

大家以後比人告就即刻告返人就冇事,最好告埋個官

引用:
原帖由 Classico 於 2017-5-23 12:56 PM 發表
大家以後比人告就即刻告返人就冇事,最好告埋個官
你會否咁做, 我就唔知
但 689 不會囉 :

689 set 左個限期
只要在限期之前, 就自己所說的東西, 提出證據 , 就唔會比 689 告誹謗架喇
既然無比人告誹謗咯 , 咁就唔會即刻變成有利益衝突即刻要迴避唔准再查件事囉
咁咪永遠任何人都可以查任何嘢囉

哈哈 ...

立法會會計界議員梁繼昌 (見圖)前日向傳媒指特首梁振英收取澳洲企業UGL四百萬英鎊,「仍然接受緊廉署調查,甚至係香港及外國稅務局的調查」。政府消息人士透露,梁振英已就梁繼昌的言論向他發律師信,並要求他在今日中午十二時前給予 ....

引用:
原帖由 vanga 於 2017-5-23 01:02 PM 發表

你會否咁做, 我就唔知
但 689 不會囉 :

只要在限期之前, 就自己所說的東西, 提出證據 , 就唔會比 689 告誹謗架喇
既然無比人告誹謗咯 , 咁就唔會即刻變成有利益衝突即刻要迴避唔准再查件 ...
哦,咁大家記得以後比返半日人回覆,但可能人地還在睡夢中

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 12:44 PM 發表

咁如果佢告晒唔妥佢嘅人,咪冇咗UGL事件 ...
若然被告同法官有訴訟,嗰個法官都唔可以審啦!有冇人會話告哂啲法官咪可以冇人審佢?告人都要有理據,乜都諗到最極端就唔洗講道理啦!

引用:
原帖由 Classico 於 2017-5-23 01:17 PM 發表

哈哈 ...

689 比 2 日人地回覆
你就比半日
可見你幾小氣

哈哈 ...

立法會會計界議員梁繼昌 (見圖)前日向傳媒指特首梁振英收取澳洲企業UGL四百萬英鎊,「仍然接受緊廉署調查,甚至係香港及外國稅務局的調查」。政府消息人士透露,梁振英已就梁繼昌的言論向他發律師信,並要求他在今日中午十二時前給予 ....

引用:
原帖由 vanga 於 2017-5-23 01:22 PM 發表

哈哈 ...

689 比 2 日人地回覆
你就比半日
可見你幾小氣

哈哈 ...

立法會會計界議員梁繼昌 (見圖)前日向傳媒指特首梁振英收取澳洲企業UGL四百萬英鎊,「仍然接受緊廉署調查,甚至係香港及外國稅務 ...
點樣計到2日?梁繼昌“前日”向傳媒講係凌晨講?然後CY搵律師研究到出信又一秒攪掂?然後係搵快遞比梁繼昌?

引用:
原帖由 Classico 於 2017-5-23 01:30 PM 發表

點樣計到2日?梁繼昌“前日”向傳媒講係凌晨講?然後CY搵律師研究到出信又一秒攪掂?然後係搵快遞比梁繼昌?
apple 2017-3-4 的報導

梁振英前日 ( 即 2017-3-2) 、即立法會調查UGL事件的專責委員會開會前夕,向委員之一的會計界議員梁繼昌發律師信 ...
梁繼昌在會議前說,前日( 即 2017-3-2) 中午1時收到梁振英委派律師發出的律師信。
要求梁繼昌昨午( 即 2017-3-3) 12時前給予答覆,否則將採取法律行動。

即 ... 大約一至兩日
at least 23 hrs
點都多過你比的半日呀

哈哈 .... wong c 又寬己嚴人了
引用:
原帖由 Classico 於 2017-5-23 01:17 PM 發表

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2017-5-23 01:19 PM 發表

若然被告同法官有訴訟,嗰個法官都唔可以審啦!有冇人會話告哂啲法官咪可以冇人審佢?告人都要有理據,乜都諗到最極端就唔洗講道理啦!
呢個係好簡單嘅纙緝,無謂幫689兜嘞

https://www.youtube.com/watch?v=kTnmyRTlPTQ

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 04:06 PM 發表

呢個係好簡單嘅纙緝,無謂幫689兜嘞

https://www.youtube.com/watch?v=kTnmyRTlPTQ
老蕭你都睇證明你水平低,尼條友人地話佢燈佢居然咒人死全家。鬧七警又捐20萬俾佢地以示忠誠,全冇道德可言。佢啲廢話你都係小聽為妙!

其實民事案真的冇利益衝突,因為可以任告。

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2017-5-23 04:21 PM 發表
其實民事案真的冇利益衝突,因為可以任告
你會否咩任告, 我就唔知
但 689 不會囉 :

既然無比人告誹謗咯 , 咁就唔會即刻變成有利益衝突即刻要迴避唔准再查件事囉
咁咪永遠任何人都可以查任何嘢囉

哈哈 ...

引用:
原帖由 vanga 於 2017-5-23 04:23 PM 發表

你會否咩任告, 我就唔知
但 689 不會囉 :

既然無比人告誹謗咯 , 咁就唔會即刻變成有利益衝突即刻要迴避唔准再查 ...
Then???

我要求呢個post全部人十分鐘內回應我,如果唔係我告晒你地全部人留言,哂左我的閲讀時間,搞到我搵少幾十萬。

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2017-5-23 04:12 PM 發表

老蕭你都睇證明你水平低,尼條友人地話佢燈佢居然咒人死全家。鬧七警又捐20萬俾佢地以示忠誠,全冇道德可言。佢啲廢話你都係小聽為妙!
睇蕭若元就水平低? 冇幾耐前有具男屍讚蕭若元話同意個強姦犯係自殺噃.

蕭定一捐20萬比「柒警」關蕭若元咩事?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]