• 瀏覽: 5,752
  • 回覆: 56
UGL文件風波愈燒愈旺,梁振英連日發文狙擊會計界議員梁繼昌,要求對方退出調查UGL事件委員會,又指梁繼昌過去數日未有回應他的問題及傳媒查詢,「是可忍孰不可忍」。

梁繼昌昨午召開記者會反擊,指由於正牽涉UGL誹謗案官司,故不會再回應UGL事件,但強調會繼續留在專責委員會,盡心盡力、在陽光及市民監督下完成工作。
梁繼昌在多名民主派議員陪同下召開記者會,反擊梁振英指控。梁繼昌表示,正牽涉UGL誹謗案官司,故不會再回應UGL事件,指議員的功能是服務全港市民,不應該每一日都花時間回應,但他強調會繼續留在專責委員會,在陽光底下、盡心盡力完成工作。

26名民主派議員發表聯合聲明,批評特首梁振英發文攻擊梁繼昌是轉移視線,令公眾不再關注梁振英與周浩鼎私下聯絡,又批評梁振英威嚇立法會議員,阻礙議員履行監察政的責任,意圖再次干預專責委員會運作,民主派決定向梁振英提出彈劾。

聲明又指,梁振英在未有訴訟最終結果前,就指控梁繼昌對梁振英及UGL事件存有偏見,是沒有基礎及不公允的說法,並強調民主派支持梁繼昌繼續出任調查UGL事件專責委員會成員。

專業議政郭榮鏗表示,民主派會堅持調查事件,「有種告晒全部人」,又形容梁振英近日的行為「近乎發癲」。公民黨黨魁楊岳橋指,梁振英只是想把梁繼昌拉入「口水戰」,轉移公眾視線,強調梁繼昌非受查人,可繼續出任UGL委員會成員。

民主黨許智峯則批評梁振英想介入立法會,無視《基本法》列明立法會監察政府的角色,事件影響重大,不能因為梁振英即將卸任而罷休。

https://www.hk01.com/港聞/92660/-UGL案-開記招反擊梁振英-梁繼昌-續留委員會完成調查工作

原來已經有人發現梁振英想轉移視線

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 03:51 AM 發表
UGL文件風波愈燒愈旺,梁振英連日發文狙擊會計界議員梁繼昌,要求對方退出調查UGL事件委員會,又指梁繼昌過去數日未有回應他的問題及傳媒查詢,「是可忍孰不可忍」。

梁繼昌昨午召開記者會反擊,指由於正牽涉UGL誹 ...
超……

CY先玩得幾日,你班泛民鬼就叫頂唔順,話人“幾近瘋狂”?咁即係CY都好正常啫(^_-)

咁你班泛民鬼,黃屍蟲呢廿鳩幾年玩過嘅批鬥,即頭已經係徹徹底底嘅歇斯底里嘍,醫返都哂藥費(^_-),可以堆肥啦!

妳說得對,cy是皇上,一年玩足365日也是應當的,工作留給蟻民做吧
引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-5-23 07:56 AM 發表

超……

CY先玩得幾日,你班泛民鬼就叫頂唔順,話人“幾近瘋狂”?咁即係CY都好正常啫(^_-)

咁你班泛民鬼,黃屍蟲呢廿鳩幾年玩過嘅批鬥,即頭已經係徹徹底底嘅歇斯底里嘍,醫返都哂藥費(^_-),可以 ...

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-5-23 07:56 AM 發表

超……

咁你班泛民鬼,黃屍蟲呢廿鳩幾年玩過嘅批鬥,即頭已經係徹徹底底嘅歇斯底里嘍,醫返都哂藥費(^_-),可以 ...
果然主子放的屁5毛也覺是香的.

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 11:46 AM 發表

吸到黃屍睛, 黃屍愛聞屁

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-5-23 08:41 AM 發表
妳說得對,cy是皇上,一年玩足365日也是應當的,工作留給蟻民做吧

人地蟻民都仲識得做嘢,但係一個垃圾死黃屍,屁民一個,邊識做嘢㗎*^O^*

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 11:46 AM 發表

咦?

主子放屁,都會覺得係香?

你一定試過讚你主子放嘅屁係香嘅, 好清楚知道你自己讚主子嘅屁係香嘅嗰種感覺,一定覺得好爽,所以先會覺得5毛一定都同你一樣。

事實證明,你都只係“覺得”5毛係咁嘅啫,除非你就係嗰個“主子放屁都覺得係香”嘅5毛,只不過你而家响度扮黃屍,玩無間啫。*^O^*

再提提妳~妳同妳家人唔 出來遊行 撐  周浩鼎

妳同妳家人都係 垃圾黃c
引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-5-23 01:02 PM 發表

人地蟻民都仲識得做嘢,但係一個垃圾死黃屍,屁民一個,邊識做嘢㗎*^O^*

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-5-23 01:15 PM 發表

咦?

主子放屁,都會覺得係香?

你一定試過讚你主子放嘅屁係香嘅, 好清楚知道你自己讚主子嘅屁係香嘅嗰種感覺,一定覺得好爽,所以先會覺得5毛一定都同你一樣。

事實證明,你都只係“覺得”5毛 ...
01報都咁寫, 你攪清楚邊個係你主子先啦

靈狗連會員近日的發帖行為,無非是想轉移公眾對量雞腸視線, 但行為「近乎發花癲」

cy近日窮追不捨雞昌就叫做近乎發癲,相比起五年前佢未上台班犯民政棍已叫囂689下台,落區又班喪屍圍佢,用相同標準嘅話,犯民政棍係乜?

引用:
原帖由 屍級官員 於 2017-5-23 04:09 PM 發表

01報都咁寫, 你攪清楚邊個係你主子先啦
01 都咁寫?

01 算個屁咩!

不過你都覺得你主子嘅屁係香嘅,01放咩屁,你咪照讚照LIKE 嘍…橫掂,你都只係01嘅人肉覆讀機啫*^O^*

引用:
原帖由 qiuwood 於 2017-5-23 05:07 PM 發表
cy近日窮追不捨雞昌就叫做近乎發癲,相比起五年前佢未上台班犯民政棍已叫囂689下台,落區又班喪屍圍佢,用相同標準嘅話,犯民政棍係乜?
泛民政棍係乜?

6 個字:已經喪心病狂!

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-5-23 02:21 PM 發表
再提提妳~妳同妳家人唔 出來遊行 撐  周浩鼎

頂……

又係呢句*^O^*

有冇第二句㗎?真侜好很悶啊……(╯з╰)

不過我知道,一見到你小學雞特性急劇發作,就係你無言以對,大敗虧輸嘅時候啦!

Yeah……😂😂

真係朽木不可雕也!

我不斷地俾機會你去反駁我,都係想你可以好好地用下你個腦,諗下點駁我嘛!點知你連個腦都唔想用,一遇困難,就出小學雞玩意,真令我失望。

你有腦唔用,好快就變死人腦㗎啦!

唉…朽木不可雕也😂😂

講咁多廢話轉移視線係沒用的

總之~妳同妳家人唔 出來遊行 撐  周浩鼎

引用:
原帖由 孺子牛 於 2017-5-23 06:52 PM 發表

頂……

又係呢句*^O^*

有冇第二句㗎?真侜好很悶啊……(╯з╰)

不過我知道,一見到你小學雞特性急劇發作,就係你無言以對,大敗虧輸嘅時候啦!

Yeah……😂😂

真係朽木不可雕 ...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]