• 瀏覽: 78,177
  • 回覆: 472
  • 追帖: 7
+13
將果個成日搞事嘅阿嬋調去茶水間做阿嬋

最高層管理不當

引用:
原帖由 clifford_boy 於 2017-5-23 03:12 AM 發表
將果個成日搞事嘅阿嬋調去茶水間做阿嬋
梗係要啦 ,搞到D CEO唔可以專心度計
睇下邊個部門唔好彩,叫得阿蟬都唔慌索。

引用:
原帖由 diudeadmok 於 2017-5-23 12:52 AM 發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170522/photo/bkn-20170522090743112-0522_00822_001_01b.jpg?20170523002828

600員工成為國泰航空賭輸期油的犧牲品,更要承受走後門的屈辱式對待。一直對外聲稱會就裁員事 ...
其實全世界D大公司抄managment 都係立刻停職離開,D人末跑過山就覺得難受,見得多就知道是什麼。反正有成年人工𢭃好過好多公司裁人制度喇,我老死同日產做左40幾年,因為有新上司比人裁左,公司比一個月(根足條例)就出左來咪仲剼。

引用:
原帖由 vanswing 於 2017-5-23 03:46 AM 發表

其實全世界D大公司抄managment 都係立刻停職離開,D人末跑過山就覺得難受,見得多就知道是什麼。反正有成年人工𢭃好過好多公司裁人制度喇,我老死同日產做左40幾年,因為有新上司比人裁左,公司比一個月(根足 ...
長期服務金

引用:
原帖由 vanswing 於 2017-5-23 03:46 AM 發表

其實全世界D大公司抄managment 都係立刻停職離開,D人末跑過山就覺得難受,見得多就知道是什麼。反正有成年人工𢭃好過好多公司裁人制度喇,我老死同日產做左40幾年,因為有新上司比人裁左,公司比一個月(根足 ...
呢D咪 態度認真囉?

任何公司跟足法定/法例,有咩錯吖?
外人又可以評論到咩?
絶D的話,比通知期你,唔洗你做,要你返來坐,坐到期滿,走都仲得啦!

我朋友間公司,唔炒人架!
比1個月通知期你,叫你朝九晚五返來坐,坐26日呀!

炒d蛋散 有叉用咩

緊係炒d坐房既 平時返工到收工 我都唔知佢做過d乜 咁就幾餅野個月

抵炒啦!

引用:
原帖由 出得黎行 於 2017-5-23 12:59 AM 發表
炒人省3億,對沖期油輸84億,執左佢啦
爆春袋囉呢獲

好可憐

引用:
原帖由 vegertarian 於 2017-5-23 04:05 AM 發表

長期服務金
佢係法國nissan production manager, 仲同公司攞過幾次奬,法國D法列吾多保護management 的工種,我聴到都吾信。

俾自己減減壓,小休兩三星期後再揾個份工。

第日國泰放多少少平機票,即刻話呢堆係蛀米大蟲啦

好撚野,即炒,私人物品吾比執,公司車載走,公司代勞執私人野,速遞送反屋企,果真服務週到,好撚霸氣,DLLMCX

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]